Olasz receptek

Citromos crostata recept

2024.04.05

Citromos crostata recept
A crostata az olaszok pitéje, amit bármivel meg lehet tölteni. Ezúttal egy főzött citromos krémmel került bele, amit még lehetne díszíteni habcsókokkal, ráccsal, vagy porcukorral is. A savanyúságot természetesen lehet szabályozni a citrom mennyiségével, a két citromtól már meglehetősen savanykás íze lesz a krémnek. (Persze a citrom méretétől és fajtájától is függ ez, így főzés közben érdemes lehet megkóstolni kevergetés közben.)
tovább »

Karácsonyi ajándékkészítés Mimmával

2020.11.12

Karácsonyi ajándékkészítés Mimmával
Ünnepi ötletetelés kipipálva! A családi ajándékok kipipálva!
De még mindig van pár apróság, amivel szeretnéd feldobni az ünnepi terítéket? Mit fogsz adni ajándékba a váratlanul betoppanó vendégeknek, szomszédoknak, óvónéninek? 

tovább »

ÚJDONSÁG!!! - La pasta asciutta, avagy az olasz száraz tészták világa

2020.08.05

ÚJDONSÁG!!! - La pasta asciutta, avagy az olasz száraz tészták világa

La pasta asciutta, avagy az olasz száraz tészták világa

Ami nekünk csak „tészta” az egy olasz háztartásban spaghetti, spaghettini, bucatini, farfalle, penne, mezze penne, sedani, fusilli és sorolhatnánk a formájuk, nagyságuk  és barázdáltságuk alapján besorolható tésztaféléket. És ha hiszik ha nem, minden alakzathoz másféle szósz illik. 

tovább »

Újdonságok az olasz főzőiskolában

2020.07.20

Újdonságok az olasz főzőiskolában
Nem telik tétlenül a nyár az Olasz Főzőiskolában, érdekes és ízletes újdonságokkal várunk benneteket. 
Szó lesz tésztákról, steak húsokról, borokról és különleges fúziós konyháról. Kövessetek figyelemmel!

tovább »

Pizzaszakács képzést indítunk

2020.07.01

Pizzaszakács képzést indítunk

Pizzaszakács képzés indul a Studio Italia Olasz Főzőiskolában!

Magyarországon először nálunk tanulhatod meg iskolai keretek között az olasz pizzakészítés titkait! A tanfolyam elvégzésével akár egy új szakmát is szerezhetsz, de akkor is szeretettel várunk, ha csak hobby szakácsként fejlesztenéd magad! A képzésen a legprofibb oktatóktól tanulhatsz, kizárólag minőség olasz alapanyagokat és erdeti olasz recepteket használva.

tovább »

Regionális olasz konyha

2020.07.01

Regionális olasz konyha
Olaszország, mint köztudott, nagyon változatos földrajzi és klimatikus tulajdonságokat hordoz, éppen ezért egymástól nagyon eltérő kulináris jellemzőket tudhat magában.
tovább »

A mediterrán diéta

2020.06.17

A mediterrán diéta
Mitől olyan egészségesek, fittek és életvidámak az olasz nők és férfiak? A válaszhoz ez alkalommal a gyomron át vezet az út, ahol a megoldást a mediterrán diétában találjuk.
tovább »

Újra Nyitottunk!

2020.05.18

Újra Nyitottunk!

Kedves Chef Tanoncok! 

A Budapestre vonatkozó kijárási korlátozás feloldása után felelősségünk tudatában az alábbi higiéniai feltételek betartva a Studio Italia Olasz Főzőiskolát 2020. május 22-étől (péntek) újraindítottuk.

tovább »

Tiramisú recept, az igazi

2016.05.04

Tiramisú recept, az igazi
Vidíts fel! - ezt jelenti a tiramisú magyarul, és mivel valószínűleg azonnal megjelenik lelki szemeink előtt, ha az olasz édességekre gondolunk...
tovább »