Kapcsolat

Studio Italia Olasz Főzőiskola
Cucina Italia Kft.
1053 Budapest Ferenciek tere 2. bal lépcsőház 1. em.  
Adószám: 23306682-2-41
Telefonszám: +361 319 9039; 319 9054
E-mail: info@olasz-fozoiskola.hu

Írd meg véleményedet, észrevételeidet oldalunkkal kapcsolatban!


Név *
Cím *
E-mail cím *
Telefonszám
Üzenet szövege
H K Sze Cs P Szo V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 1
2 3 4 5 6 7 8

Gnocchi e risotti, azaz az olasz nudli és rizottó készítésének rejtelmei

2015.02.03. 18:00, kedd

Újdonság! Gnocchi készítő és rizottós kurzus! Ezt az estét teljes egészében a gnocchiknak és a risottoknak fogjuk szentelni, valamint azok különféle változatainak. 

A gnocchi a magyar nudlihoz hasonló, egyszerű, laktató finomság, melynek elkészítése nem ördöngősség, de azért igényel némi szaktudást. Ezt a szaktudást, valamint a gnocchi készítésének fortélyait Giulio-tól, olasz szakácsunktól fogjuk ellesni. 

Valamint a risotto-k világába is elkalandozunk. Megtudjuk, milyennek kell lennie egy jó, olaszos risotto-nak, milyen rizst érdemes használni.
A risotto egy igazán nagyszerű, ízletes laktató egytál étel, melyet igen sokféleképpen lehet variálni, mindenféle finomsággal.

Gnocchi e risotti, azaz az olasz nudli és rizottó készítésének rejtelmei

Cucina regionale - Dél-Olaszország hagyományos ízei: Puglia

2015.02.05. 18:00, csütörtök
Téged is elbűvöl dél-Olaszország varázslatos világa, színei, ízei, illatai? Az áttetsző türkizkék tenger, a messze földön híres déli vendégszeretet, a frissen fogott halak utánozhatatlan zamata, az éltető napsütés és a helyiekből ösztönösen fakadó életöröm?
Ezzel nem vagy egyedül, mi is rajongunk dél-Olaszországért és a déli ízekért.

Ezen a kurzus keretein belül elvarázsolunk Benneteket Puglia tartomány fenséges és gazdag kulináriájába. Gyertek és legyetek tanúi ti is e nem mindennapi ízeknek!
Cucina regionale - Dél-Olaszország hagyományos ízei: Puglia

I sapori leggeri d’Italia – könnyű olasz ízek (délelőtti főzőkurzus)

2015.02.06. 11:00, péntek

Az olasz konyha fogásai között nem egy-két, hanem több ezer (!) olyan, egyszerűen elkészíthető étel van, mely egy kis olasz rafinériával könnyen a kedvenc ételünkké/a család kedvenc fogásává válhat. Csatlakozzatok a programhoz és lessetek el minden konyhai titkot olasz séfünktől!

Ezt a kurzust azok számára hirdettük meg, akik jobban ráérnek hétköznap délelőtt, mint az esti időpontokban, valamint akik, szeretnék hasznosan és nagyszerű társaságban eltölteni délelőttjüket.

I sapori leggeri d’Italia – könnyű olasz ízek (délelőtti főzőkurzus)

Kalandozás a tészták világában - a friss tészta titkai

2015.02.06. 18:00, péntek
Spaghetti, penne, farfalle – nemzetközivé vált szavak, az olasz konyha legalapvetőbb fogásának, a PASTÁ-nak a legismertebb variációi. És mennyiféle van még ezeken kívül! És ez csak a forma… Mert van nekünk száraztésztánk (pastasciutta) és frissen gyúrt, tojással készült, frissen gyúrt tésztánk (pasta fresca)… de ne áruljunk el mindent előre.
Kalandozás a tészták világában - a friss tészta titkai

Ínycsiklandó vegetáriánus fogások - piatti vegetariani

2015.02.07. 10:00, szombat

Ezzel a tanfolyammal, azon lelkes vendégeinknek szeretnénk kedveskedni, akik a húsmentes, azaz vegetáriánus ételek mellett teszik le voksukat. 

Természetesen azok jelentkezését is várjuk, akik szívesen megtanulnák vagy csak megízlelnék, hogy pár zamatos zöldség és fűszer kombinációjával milyen elképesztő finomságokat lehet rövid idő alatt elkészíteni.

Olaszország igen bővelkedik mindenféle zöldségekben. Ha egy helyi piacon járunk, vagy ha a közeli zöldségest keressük is fel, meglepődve tapasztaljuk, hogy számos olyan zöldség, salátaféle van, amiről mi még csak nem is hallottunk.

Ínycsiklandó vegetáriánus fogások - piatti vegetariani

Privát rendezvény

2015.02.09. 18:00, hétfő
Csapatépítő program, céges rendezvény, lánybúcsú, szülinapozás, baráti összejövetel tradicionális olasz ízek kíséretében.
Foglalja le előre látványkonyhánkat egy hamisítatlan olasz estére!

Változatos olasz ételek, variálható menüsor, olasz szakács vezetésével, kellemes környezetben.
Privát rendezvény

GLUTÉNMENTES finomságok Marco Marangotto mestercukrász vezetésével

2015.02.11. 17:00, szerda
Manapság egyre több ember érintett a gluténmentes étkezésben. Van, amikor ez egészségügyi okok miatt indokolt, van, hogy egészségmegőrzés a fő szempont.
Bárhogy is legyen, várunk szeretettel erre a különleges kurzusra
.
Te is jártál már úgy, hogy szeretted volna elkészíteni kedvenc ételedet gluténmentes változatban, azonban mégsem úgy sikerült, ahogyan azt elképzelted?
Azonban, egyáltalán nem lehetetlen vállalkozás az, hogy egyszerre finomat és egészségeset is készítsünk.
Ezt fogja nekünk bebizonyítani Marco Marangotto mestercukrász, aki nagy szakértője a témának. Marco, 30 éve cukrászként dolgozik, jelenleg a Mamo Gelato fagylaltozó és cukrászda kiváló cukrászmestere.

GLUTÉNMENTES finomságok Marco Marangotto mestercukrász vezetésével

Az igazi olasz pizza titkai

2015.02.12. 18:00, csütörtök
Milyen az igazi olasz házilag készült pizza?
Ez mindenkit foglalkoztat, aki a pizzát szereti...és aki a pizzát szereti, szereti a focaccia-t is! :) Ez ugyanis az alaptészta, amit ezen a tanfolyamon megtanulunk elkészíteni!
Az igazi olasz pizza titkai

Frissen gyúrt, töltött tészták minden mennyiségben (Ravioli, tortellini, cannelloni)

2015.02.13. 18:00, péntek
Ez a kurzus a tészták világába és azon belül is a töltött tészták világába vezeti be a résztvevőket: itt nem kifőzzük a készen vett tésztát, hanem magunk gyúrjuk. A frissen készült tésztára koncentrálunk: megismerjük a tészták alapvető formáit, lehetséges töltelékeket, megtudjuk, hogy mi a különbség köztük, miért jó az egyik, és miért jobb a másik…
Frissen gyúrt, töltött tészták minden mennyiségben (Ravioli, tortellini, cannelloni)

Pranzo di San Valentino - romantikus hétvégi ebéd

2015.02.14. 10:00, szombat

Szent Valentin, Kupidó nyila és isteni fogások az olasz konyha szerelmeseinek!

Nem tudod, hogy mivel lepd meg párod a szerelem ünnepén? Vagy már megvan a kiszemelted, de hiányzik a tökéletes randi helyszín vagy program? 

Akkor gyertek és főzzetek velünk!

 

Pranzo di San Valentino - romantikus hétvégi ebéd

Cena di San Valentino - romantikus hétvégi vacsora

2015.02.14. 15:30, szombat

Szent Valentin, Kupidó nyila és isteni fogások az olasz konyha szerelmeseinek!

Nem tudod, hogy mivel lepd meg párod a szerelem ünnepén? Vagy már megvan a kiszemelted, de hiányzik a tökéletes randi helyszín vagy program? 

Akkor gyertek és főzzetek velünk!

 

Cena di San Valentino - romantikus hétvégi vacsora

I piatti unici - Laktató egytálételek olasz módra

2015.02.17. 18:00, kedd

Kitűnő fogások, melyek nagyszerűek, laktatóak és gyorsan elkészíthetőek.

A hűvösebb idő beköszöntével ki ne szeretne a nap végén ízletes, forrón gőzölgő ételt a családi asztalra tenni, úgy ahogyan azt az olasz háziasszonyok teszik. Náluk is nagy népszerűségnek örvendenek az úgynevezett „piatti unici”-k, melyeknek számtalan variációja létezik.
Többek között egy tartalmas toszkán leves, egy zöldségekkel egybefőtt marhapörkölt, de akár egy nagy tál lasagne is egytálételnek minősül. A lényeg, hogy minél több finomságot egy fogásba koncentráljunk. 


I piatti unici - Laktató egytálételek olasz módra

A tenger kincsei - halas kurzus a tenger szerelmeseinek

2015.02.18. 18:00, szerda

Újdonság!

A nagy érdeklődésre való tekintettel halas kurzust hirdetünk a tenger szerelmeseinek.

 

Évközben is szeretnéd asztalodra varázsolni a nyár, pontosabban a tenger ízeit? Szereted a halas ételeket, de az elkészítése gondot okoz vagy éppenséggel a friss tengeri hal beszerzése tűnik nehézkesnek? Netán nem igazán ismered a különféle tengeri herkentyűk felhasználási módját? 


Akkor ez a kurzus tökéletes választás számodra!

 

 

A tenger kincsei - halas kurzus a tenger szerelmeseinek

Magna Pasta! - Ízletes variációk tésztára

2015.02.20. 18:00, péntek
A nagy érdeklődésre való tekintettel, ismét lesz tésztás kurzus :)!

Ezen a kurzuson garantáltan nem fogtok unatkozni, különféle tésztaételeket fogunk elkészíteni, számos variációban. 
Magna Pasta! - Ízletes variációk tésztára

CARNEVALE - télbúcsúztató finomságok

2015.02.21. 10:00, szombat

Ha február, akkor itt a farsang, más néven Carnevale!

A kurzuson megidézzük a híres velencei karnevál hangulatát és természetesen édes ízeit is!!
Ti csak a jó kedveteket és karneváli hangulatotokat hozzátok magatokkal! ;)

Légy részese te is e kulináris varázslatnak!
CARNEVALE - télbúcsúztató finomságok

La dieta mediterranea, avagy fogyókúra olasz módra

2015.02.24. 18:00, kedd

Félre az Atkinsszel, a paleóval, a 90 napossal, a bécsivel, a káposztással, és minden egyéb nemzetközi divatdiétával! Hiszen mi az olasz ízeket szeretjük, nem igaz?

Ha te is fitten szeretnéd várni a nyarat! Főzzük ki együtt a karcsúság titkát!

La dieta mediterranea, avagy fogyókúra olasz módra

Az igazi olasz pizza titkai

2015.02.26. 18:00, csütörtök
Milyen az igazi olasz házilag készült pizza?
Ez mindenkit foglalkoztat, aki a pizzát szereti...és aki a pizzát szereti, szereti a focaccia-t is! :) Ez ugyanis az alaptészta, amit ezen a tanfolyamon megtanulunk elkészíteni!
Az igazi olasz pizza titkai

Az olasz pék remekei

2015.02.27. 18:00, péntek
Ugye milyen klassz egy jó társaságban finom borokat kortyolgatni és házi készítésű grissiniket ropogtatni? Vagy sajátsütésű focaccia-ból szendvicset készíteni reggelire? Ismered a tarallikat, a Puglia-ból származó is borkorcsolyákat?
Az olasz pék remekei

Variációk lasagne-ra

2015.02.28. 10:00, szombat

Te is rajongsz a lasagne-ért? Szeretnéd úgy elkészíteni, mint ahogyan kedvenc olasz éttermedben készítik vagy úgy, ahogyan Olaszországban kóstoltad? Gyere el a Variációk lasagne-ra elnevezésű kurzusunkra és ismerd meg az eredeti lasagne elkészítésének minden csínját-bínját! A klasszikus változat mellett, számunkra kevéssé ismert, ugyanakkor nagyon ízletes variációkkal fogunk megismerkedni.

Variációk lasagne-ra