Kapcsolat

Studio Italia Olasz Főzőiskola
Cucina Italia Kft.
1053 Budapest Ferenciek tere 2. bal lépcsőház 1. em.  
Adószám: 23306682-2-41
Telefonszám: +361 319 9039; 319 9054
E-mail: info@olasz-fozoiskola.hu

Írd meg véleményedet, észrevételeidet oldalunkkal kapcsolatban!


Név *
E-mail cím *
Telefonszám
Üzenet szövege
H K Sze Cs P Szo V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11

A tenger kincsei - halas kurzus a tenger szerelmeseinek

2014.04.19. 10:00, szombat

Újdonság!

A nagy érdeklődésre való tekintettel halas kurzust hirdetünk a tenger szerelmeseinek.

 

Évközben is szeretnéd asztalodra varázsolni a nyár, pontosabban a tenger ízeit? Szereted a halas ételeket, de az elkészítése gondot okoz vagy éppenséggel a friss tengeri hal beszerzése tűnik nehézkesnek? Netán nem igazán ismered a különféle tengeri herkentyűk felhasználási módját?

Akkor ez a kurzus tökéletes választás számodra!

 

 

A tenger kincsei - halas kurzus a tenger szerelmeseinek

Tavaszvárás olasz módra – Laktató, zöldséges finomságok a tavasz jegyében

2014.04.22. 18:00, kedd

Megérkeztek az első tavaszi napsugarak és vele együtt szép sorban megérkeznek a harsogó, vitamindús zöldségek is. A téli nehéz ételek után egyre inkább könnyedebb fogásokra vágyunk. Szervezetünknek szüksége van a tavaszi megtisztulásra, ezért úgy gondoltuk, itt az ideje, hogy új, szezonális kurzussal rukkoljunk elő, mely főként a zöldségekre és a könnyed, tavaszi, ugyanakkor tápláló és ízletes fogásokra helyezi a hangsúlyt.

Tavaszvárás olasz módra – Laktató, zöldséges finomságok a tavasz jegyében

Kalandozás a tészták világában - a friss tészta titkai

2014.04.23. 18:00, szerda
Spaghetti, penne, farfalle – nemzetközivé vált szavak, az olasz konyha legalapvetőbb fogásának, a PASTÁ-nak a legismertebb variációi. És mennyiféle van még ezeken kívül! És ez csak a forma… Mert van nekünk száraztésztánk (pastasciutta) és frissen gyúrt, tojásos tésztánk (pasta fresca)… de ne áruljunk el mindent előre.
Kalandozás a tészták világában - a friss tészta titkai

Az igazi olasz pizza titkai

2014.04.25. 18:00, péntek
Milyen az igazi olasz házilag készült pizza?
Ez mindenkit foglalkoztat, aki a pizzát szereti...és aki a pizzát szereti, szereti a focaccia-t is! :) Ez ugyanis az alaptészta, amit ezen a tanfolyamon megtanulunk elkészíteni!
Az igazi olasz pizza titkai

Nélkülözhetetlen főzőkurzus: az olasz konyha alapjai - Antipasti (előételek) és Dolci (desszertek)

2014.04.26. 10:00, szombat
Négy részes tanfolyamunkat ismét megtartjuk, mert egyre többen szeretnének részletesebben is megismerkedni az olasz konyha alapjaival. Ezeken az órákon egy igazi olasz étlapot veszünk végig, az előételtől, azaz az antipasto-tól a desszertig, azaz a dolce-ig. 
 
Változás! Ezentúl az előételes és desszertes kurzusunkat ugyanazon alkalom keretén belül tartjuk. Így egyszerre ismerkedhettek meg az étkezést nyitó és záró fogásokkal.
Nélkülözhetetlen főzőkurzus: az olasz konyha alapjai - Antipasti (előételek) és Dolci (desszertek)

Az olasz nagyi finomságai - házias sütemények, torták

2014.04.30. 18:00, szerda

Édes nosztalgiával gondolsz vissza a nagymamád készítette, semmivel össze nem hasonlítható mennyei sütikre? Nos, az olaszok sincsenek ezzel másként. Ők is szívesen nosztalgiáznak, ha  imádott nonna -juk sütötte finomságokról van szó.

 

Az olasz nagyi finomságai - házias sütemények, torták

Sapori leggeri d’Italia – könnyű olasz ízek

2014.05.03. 10:00, szombat

Az olasz konyha fogásai között nem egy - két, hanem több ezer (!) olyan, egyszerűen elkészíthető étel van, mely egy kis olasz rafinériával könnyen a kedvenc ételünkké/ a család kedvencévé válhat. Csatlakozzatok a programhoz és lessetek el minden konyhai titkot olasz séfünktől!

Sapori leggeri d’Italia – könnyű olasz ízek

Csábító olasz ételek a szezonalitás jegyében. Férfiaknak is!

2014.05.06. 18:00, kedd

Még mindig csak a szakácskönyvek érthetetlen leírásait követed? Eleged van a képes receptekből, melyeknek köze nincs a valósághoz?Itt az ideje, hogy profi módon beleásd magad a spontán és érzéki olasz konyha birodalmába. Pietro megmutatja nekünk, hogy néhány fűszerrel és a "szokásostól eltérő" elkészítési móddal, milyen ellenállhatatlanná válhatunk a konyhában.

Mi továbbra is hiszünk a mondásban, hogy a férfiak szívéhez a gyomrukon át vezet az út. Ha már megvan a kiszemelt áldozat, akinek főznél, akkor azért gyere, ha nincs még, akkor se add fel, gyere és tanuld meg velünk, hogyan legyél a konyha- és a férfiszívek koronázatlan királynője!


Csábító olasz ételek a szezonalitás jegyében. Férfiaknak is!

Olasz tájak konyhája - Szicília

2014.05.08. 18:00, csütörtök
Aki egy kicsit is elmélyedt az olasz gasztronómiában, az tudja, hogy egységes olasz konyha nemigen létezik. Minden tájegységnek megvannak a maga sajátos fogásai, amiket máshol Olaszországban hiába is keresünk. A szicíliai konyhával ki más, mint egy szicíliai étterem szakácsa ismertet meg bennünket.
Olasz tájak konyhája - Szicília

Salse e sughi - Tésztaszószok minden mennyiségben

2014.05.09. 18:00, péntek

Egy tésztaszósz lehet gyors és egyszerű, de különleges és rafinált is. A lehetőségek száma szinte végtelen, legjobb azonban, ha az elkészítés fortélyait egy igazi olasz szakácstól sajátítjuk el.

Salse e sughi - Tésztaszószok minden mennyiségben

Az igazi olasz pizza titkai

2014.05.12. 18:00, hétfő
Milyen az igazi olasz házilag készült pizza?
Ez mindenkit foglalkoztat, aki a pizzát szereti...és aki a pizzát szereti, szereti a focaccia-t is! :) Ez ugyanis az alaptészta, amit ezen a tanfolyamon megtanulunk elkészíteni!
Az igazi olasz pizza titkai

A jó rizottó titkai

2014.05.13. 18:00, kedd

Ezen a kurzuson a rizottó világába szeretnénk elkalauzolni titeket. Azt gondolom már sejtitek, hogy a hazánkban ismert főtt rizs és rizses hús ételek valamint az igazi olasz rizottó között azért jelentős különbségek vannak, mind ízvilágukat, mind pedig elkészítési módjukat tekintve.

A jó rizottó titkai

A tenger kincsei - halas kurzus a tenger szerelmeseinek

2014.05.15. 18:00, csütörtök

Újdonság!

A nagy érdeklődésre való tekintettel halas kurzust hirdetünk a tenger szerelmeseinek.

 

Évközben is szeretnéd asztalodra varázsolni a nyár, pontosabban a tenger ízeit? Szereted a halas ételeket, de az elkészítése gondot okoz vagy éppenséggel a friss tengeri hal beszerzése tűnik nehézkesnek? Netán nem igazán ismered a különféle tengeri herkentyűk felhasználási módját?

Akkor ez a kurzus tökéletes választás számodra!

 

 

A tenger kincsei - halas kurzus a tenger szerelmeseinek

Il gelato italiano - az igazi olasz fagyi nyomában

2014.05.20. 18:00, kedd

Gelato, sorbetto, granita, semifreddi... ugye ismerősen csengenek ezek a hangzatos olasz szavak? Azon kívül, hogy mind-mind felüdülést hoznak a nagy nyári hőségben, rendkívül ízletesek is. A kurzus keretén belül egy olasz fagylaltkészítő mester vezet be minket a hűtött desszertek világába.

 

Il gelato italiano - az igazi olasz fagyi nyomában

Kalandozás a tészták világában - a friss tészta titkai

2014.05.22. 18:00, csütörtök
Spaghetti, penne, farfalle – nemzetközivé vált szavak, az olasz konyha legalapvetőbb fogásának, a PASTÁ-nak a legismertebb variációi. És mennyiféle van még ezeken kívül! És ez csak a forma… Mert van nekünk száraztésztánk (pastasciutta) és frissen gyúrt, tojásos tésztánk (pasta fresca)… de ne áruljunk el mindent előre.
Kalandozás a tészták világában - a friss tészta titkai

Nélkülözhetetlen főzőkurzus: az olasz konyha alapjai 3.rész - I secondi piatti (húsok)

2014.05.24. 10:00, szombat
Négy részes tanfolyamunkon egy igazi olasz étlapot veszünk végig, az előételtől, azaz az antipasto-tól a desszertig, a dolcé-ig mindent megtanulhatsz elkészíteni. Szakácsunk nemcsak ezen fogások sokszínűségét mutatja meg és tanít meg minket olasz szellemben főzni, de mesél az ételek eredetéről, a fogások különböző változatairól és arról, hogy az olaszok mikor mit esznek és mit nem! Mert az egy dolog, hogy nem tesznek ketchupot a pizzára, de parmezánt sem a tenger gyümölcseire. Harmadik óránkon a húsok elkészítését mutatja be szakácsunk. 
Nélkülözhetetlen főzőkurzus: az olasz konyha alapjai 3.rész - I secondi piatti (húsok)

La dieta mediterranea, avagy fogyókúra olasz módra

2014.05.28. 18:00, szerda

Félre az Atkinsszel, a paleóval, a 90 napossal, a bécsivel, a káposztással, és minden egyéb nemzetközi divatdiétával! Hiszen mi az olasz ízeket szeretjük, nem igaz?

Ha te is fitten szeretnéd várni a nyarat! Főzzük ki együtt a karcsúság titkát!

La dieta mediterranea, avagy fogyókúra olasz módra

Dolci di frutta - gyümölcsös édességek

2014.05.30. 18:00, péntek
Azoknak, akik szeretik a friss nyári gyümölcsöket, legyen az eper, málna, sárga - vagy görögdinnye ez a kurzus kihagyhatatlan! :) A tanfolyam során igazi nyári és egyben olasz édességeket valamint különféle hűsítőket fogunk elkészíteni, melyek garantáltan a nyári kedvenceitek lesznek.
Dolci di frutta - gyümölcsös édességek