Kapcsolat

Studio Italia Olasz Főzőiskola
Cucina Italia Kft.
1053 Budapest Ferenciek tere 2. bal lépcsőház 1. em.  
Adószám: 23306682-2-41
Telefonszám: +361 319 9039; 319 9054
E-mail: info@olasz-fozoiskola.hu

Írd meg véleményedet, észrevételeidet oldalunkkal kapcsolatban!


Név *
kapcsa *
E-mail cím *
Telefonszám
Üzenet szövege
H K Sze Cs P Szo V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9

Amalfi parti ízek - Citromos finomságok az előételtől a desszertig

2014.10.30. 18:00, csütörtök
A Costiera Amalfitana a Nápolyi-öböltől és a Sorrentói-félszigettől délre fekszik, a tengerből hirtelen kiemelkedő magas hegyek, a köztük megbúvó apró, homokos öblök, vadregényes partok, kristálytiszta tenger jellemzik.
Amalfi és környéke igen híres citromtermesztéséről. A hegyoldalakon kialakított teraszokon termesztik a hatalmas méretű, vastaghéjú citromokat, mely a fő összetevője e térség gasztronómiai büszkeségének, a világhírű Limoncello likőrnek.
A citrom mellett természetesen más finomságokban is bővelkedik ez a vidék, úgy mint a halak, a tengergyümölcsei, a sok helyi zöldség és gyümölcs, a ricotta és a bivalymozzarella is.
Amalfi parti ízek - Citromos finomságok az előételtől a desszertig

Újdonság!! Dolci di Nutella - Nutellás finomságok

2014.10.31. 18:00, péntek
Ez évben ünnepeli a Nutella az 50. szülétésnapját. Úgy gondoltuk ezt  a jeles alkalmat mi is megünnepeljük, még pedig úgy, hogy tartunk egy desszertes kurzust, melyen csak és kizárólag Nutellával készült édességeket fogunk elkészíteni.
Újdonság!! Dolci di Nutella - Nutellás finomságok

Salse e sughi - Tésztaszószok minden mennyiségben

2014.11.05. 18:30, szerda

Egy tésztaszósz lehet gyors és egyszerű, de különleges és rafinált is. A lehetőségek száma szinte végtelen, legjobb azonban, ha az elkészítés fortélyait egy igazi olasz szakácstól sajátítjuk el. 

Salse e sughi - Tésztaszószok minden mennyiségben

Az igazi olasz pizza titkai

2014.11.06. 18:00, csütörtök
Milyen az igazi olasz házilag készült pizza?
Ez mindenkit foglalkoztat, aki a pizzát szereti...és aki a pizzát szereti, szereti a focaccia-t is! :) Ez ugyanis az alaptészta, amit ezen a tanfolyamon megtanulunk elkészíteni!
Az igazi olasz pizza titkai

Variációk lasagne-ra

2014.11.07. 18:00, péntek

Te is rajongsz a lasagne-ért? Szeretnéd úgy elkészíteni, mint ahogyan kedvenc olasz éttermedben készítik vagy úgy, ahogyan Olaszországban kóstoltad? Gyere el a Variációk lasagne-ra elnevezésű kurzusunkra és ismerd meg az eredeti lasagne elkészítésének minden csínját-bínját! A klasszikus változat mellett, számunkra kevéssé ismert, ugyanakkor nagyon ízletes variációkkal fogunk megismerkedni.

Variációk lasagne-ra

Olasz tájak konyhája - Szicília

2014.11.08. 10:00, szombat
Aki egy kicsit is elmélyedt az olasz gasztronómiában, az tudja, hogy egységes olasz konyha nemigen létezik. Minden tájegységnek megvannak a maga sajátos fogásai, amiket máshol Olaszországban hiába is keresünk.
Szicília gasztronómiája meglehetősen sokszínű és gazdag, melyet a sziget történelme és az egykoron itt élő népek kultúrája és szokásai gazdagítottak. Varázslatos világ ez, melyben mindmáig érződik a görög, római, arab és spanyol hatás is. Az itt élők igazán szerencsésnek mondhatják magukat a tenger közelsége és a különleges klíma miatt is, az itt termő finomságokról már nem is beszélve!
Ugyanakkor nagy ellentétek jellemzik a szigetet: néhol száraz, kopár, néhol pedig narancs- és citromligetekkel tarkított táj tárul a szemünk elé.
Olasz tájak konyhája - Szicília

GLUTÉNMENTES finomságok Marco Marangotto mestercukrász vezetésével

2014.11.11. 18:00, kedd
Manapság egyre több ember érintett a gluténmentes étkezésben.Azonban sokszor van, hogy kísérletezünk és mégsem úgy sikerül, ahogyan azt mi elképzeltük. Nem ugyanazt a megszokott, finom ízt kapjuk vissza, mint sima liszttel készült ételek esetében.
Azonban, nem lehetetlen vállalkozás finomat és egészségeset egyszerre készíteni.
Ezt fogja nekünk bebizonyítani Marco Marangotto cukrász, aki nagy szakértője a témának.


GLUTÉNMENTES finomságok Marco Marangotto mestercukrász vezetésével

Sütéssel egybekötött BORKÓSTOLÓ - Újdonság!!!

2014.11.12. 19:00, szerda
Ez az a kurzus, amit egy igazi borrajongó NEM HAGYHAT KI!
Az Olaszbor.hu-val együttműködve egy különleges estre hívunk benneteket. Olaszország különféle régióinak borait fogjuk megkóstolni, illetve megismerni, borszakértő segítségével.
A kurzus első felében mi magunk fogjuk elkészíteni a borkorcsolyákat (rozmaringos és koktélparadicsomos focaccia-k, valamint toszkán mandulás cantucci).
A borkóstoló a kurzus második felében lesz, finomabbnál finomabb olasz borokkal.
Sütéssel egybekötött BORKÓSTOLÓ - Újdonság!!!

Magna Pasta! - Ízletes variációk tésztára

2014.11.14. 18:00, péntek
A nagy érdeklődésre való tekintettel, ismét lesz tésztás kurzus :)!

Ezen a kurzuson garantáltan nem fogtok unatkozni, itt nem a bolti tésztát főzzük ki, ettől mi sokkal profibbak vagyunk:).
Magna Pasta! - Ízletes variációk tésztára

Carne con carne - Húsimádók kurzusa

2014.11.15. 10:00, szombat
Ezzel a kurzussal a húsokat kedvelő vendégeinknek szeretnénk kedveskedni, melynek keretein belül 100%-ban olasz húsos recepteket fogunk elkészíteni, legyen az akár: sült, főtt, grillezett vagy bármely más módon elkészített.
Carne con carne - Húsimádók kurzusa

A Nápolyi-öböl fennséges ízei

2014.11.18. 18:00, kedd
A Nápolyi-öblöt a tengerből hirtelen kiemelkedő magas hegyek, a köztük megbúvó apró, homokos öblök, vadregényes partok, kristálytiszta tenger jellemzik.
A hegyoldalakon kialakított teraszokon termesztik a hatalmas méretű, vastaghéjú citromokat. Azonban a citrom mellett természetesen más finomságokban is bővelkedik ez a vidék, úgy mint a halak, a tengergyümölcsei, a sok helyi zöldség és gyümölcs, a ricotta és a bivalymozzarella is.
A Nápolyi-öböl fennséges ízei

Az olasz pék remekei

2014.11.19. 18:30, szerda
Ugye milyen klassz egy jó társaságban finom borokat kortyolgatni és házi készítésű grissiniket ropogtatni? Vagy sajátsütésű focaccia-ból szendvicset készíteni reggelire? Ismered a tarallikat, a Puglia-ból származó is borkorcsolyákat?
Az olasz pék remekei

I dolci della zia italiana - Az olasz nagynéni házi sütijei

2014.11.21. 18:00, péntek

Édes nosztalgiával gondolsz vissza a családi receptekre, a semmivel össze nem hasonlítható mennyei sütikre? Nos, az olaszok sincsenek ezzel másként. Ezen a kurzuson családi sütik receptjeit fogjuk megtanulni, úgy ahogyan azt a mamma, a nonna vagy épp a zia készítette annó. 

I dolci della zia italiana - Az olasz nagynéni házi sütijei

Olasz tájak konyhája - Toszkána

2014.11.25. 18:00, kedd
Szakácsunk minden alkalommal elkápráztat minket tudásával és fantáziájával. Itt igazi olasz családi ételeket készítünk és a hangulat is mindig olyan mintha egy olasz család konyhájába csöppentünk volna. Hallottál már a gnudiról? Nos, ez a gnocchihoz hasonló gombóc, de nem krumplival, hanem ricottával készül. És nagyon-nagyon finom! 
Olasz tájak konyhája - Toszkána

Frissen gyúrt, töltött tészták minden mennyiségben (Ravioli, tortellini, cannelloni)

2014.11.26. 18:30, szerda
Ez a kurzus a tészták világába és azon belül is a töltött tészták világába vezeti be a résztvevőket: itt nem kifőzzük a készen vett tésztát, hanem magunk gyúrjuk. A frissen készült tésztára koncentrálunk: megismerjük a tészták alapvető formáit, lehetséges töltelékeket, megtudjuk, hogy mi a különbség köztük, miért jó az egyik, és miért jobb a másik…
Frissen gyúrt, töltött tészták minden mennyiségben (Ravioli, tortellini, cannelloni)

50 éves a Nutella!! Dolci di Nutella - Nutellás finomságok

2014.11.28. 18:00, péntek
A nagy érdeklődésre való tekintettel meghirdetjük novemberben is a Nutellás kurzusunkat.
Ez évben ünnepeli a Nutella az 50. szülétésnapját. Úgy gondoltuk ezt  a jeles alkalmat mi is megünnepeljük, még pedig úgy, hogy tartunk egy desszertes kurzust, melyen csak és kizárólag Nutellával készült édességeket fogunk elkészíteni.
 50 éves a Nutella!! Dolci di Nutella - Nutellás finomságok

Az igazi olasz pizza titkai

2014.11.29. 10:00, szombat
Milyen az igazi olasz házilag készült pizza?
Ez mindenkit foglalkoztat, aki a pizzát szereti...és aki a pizzát szereti, szereti a focaccia-t is! :) Ez ugyanis az alaptészta, amit ezen a tanfolyamon megtanulunk elkészíteni!
Az igazi olasz pizza titkai