Kapcsolat

Studio Italia Olasz Főzőiskola
Cucina Italia Kft.
1053 Budapest Ferenciek tere 2. bal lépcsőház 1. em.  
Adószám: 23306682-2-41
Telefonszám: +361 319 9039; 319 9054
E-mail: info@olasz-fozoiskola.hu

Írd meg véleményedet, észrevételeidet oldalunkkal kapcsolatban!


Név *
Cím *
E-mail cím *
Telefonszám
Üzenet szövege
H K Sze Cs P Szo V
23 24 25 26 27 28 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Nőnapi menü - Hölgyeknek!

2015.03.07. 11:00, szombat
Konyhatündér a barátnőd vagy épp Te szeretnéd, ha az lenne? Az idén rukkolj elő valami eredeti ötlettel a szokásos bonbon-virág kombó helyett és lepd meg Őt Nőnap alkalmából egy Nőnapi főzőkurzussal!
Nőnapi menü - Hölgyeknek!

I sapori leggeri d’Italia – könnyű olasz ízek

2015.03.10. 18:00, kedd

Az olasz konyha fogásai között nem egy-két, hanem több ezer (!) olyan, egyszerűen elkészíthető étel van, mely egy kis olasz rafinériával könnyen a kedvenc ételünkké/a család kedvenc fogásává válhat. Csatlakozzatok a programhoz és lessetek el minden konyhai titkot olasz séfünktől!

I sapori leggeri d’Italia – könnyű olasz ízek

Exkluzív toszkán-est Mario Palermo-val, a Trattoria Toscana étterem séfjével

2015.03.11. 18:00, szerda

Kihagyhatatlan alkalomnak ígérkezik a Trattoria Toscana étteremmel közös szervezésben megvalósuló toszkán főzőest. A kedvelt budapesti étterem séfje, Mario Palermo fog ellátogatni hozzánk, aki egy hamisítatlan toszkán menüvel készül.

Ha szeretnétek Ti is elsajátítani, hogyan készül a népszerű étterem egy-egy fogása, valamint kíváncsiak vagytok az apró trükkökre, amitől olyan igazán olaszos lesz egy fogás, akkor semmiképp se hagyjátok ki ezt az alkalmat!

Mario kedves személyiségével és nagy szaktudásával biztosan lenyűgöz Benneteket!


A nem kifejezetten erre az alkalomra kiállított ajándékutalványokkal a különbözeti díj (2000 Ft) megfizetésével lehet részt venni!

Exkluzív toszkán-est Mario Palermo-val, a Trattoria Toscana étterem séfjével

Variációk lasagne-ra

2015.03.13. 18:00, péntek

Te is rajongsz a lasagne-ért? Szeretnéd úgy elkészíteni, mint ahogyan kedvenc olasz éttermedben készítik vagy úgy, ahogyan Olaszországban kóstoltad? Gyere el a Variációk lasagne-ra elnevezésű kurzusunkra és ismerd meg az eredeti lasagne elkészítésének minden csínját-bínját! A klasszikus változat mellett, számunkra kevéssé ismert, ugyanakkor nagyon ízletes variációkkal fogunk megismerkedni.

Variációk lasagne-ra

I classici italiani: I primi piatti (pasta fresca e gnocchi)

2015.03.14. 11:00, szombat
Egy nagyszerű kurzusra invitálunk Benneteket. Ezen a kurzuson a primi piatti-kat, azaz az első fogásokat fogjuk venni. Még pedig oly módon, hogy készítünk frissen gyúrt tésztás fogásokat, és frissen gyúrt gnocchit is készítünk.
A fogások elkészítésében Mimma lesz a segítségünkre, aki maga is édesanyjától ás nagymamájától tanulta ezeket a finomságokat Olaszországban.
 I classici italiani: I primi piatti (pasta fresca e gnocchi)

Újdonság!! Olívaolaj kóstoló az olasz Parovel cég közreműködésével

2015.03.16. 18:00, hétfő

Te biztos a megfelelő olívaolajat használod?

Milyen az igazán finom, és valóban egészséges olívaolaj? Hogyan kell és lehet főzni vele? Hogyan tudod felismerni a valódi, extra szűz olívaolajat, és hogyan készül? Mire kell figyelni, ha olívaolajat vásárolsz? Ezekre és az összes többi kérdésedre választ kaphatsz, ha eljössz a kóstolásra, ahol a Elena Parovel egyenesen Olaszországból a Parovel cégtől elmesél nekünk mindent, amit az olívaolajról tudni kell!

Újdonság!! Olívaolaj kóstoló az olasz Parovel cég közreműködésével

Újdonság! Olívaolaj kóstoló az olasz Parovel cég közreműködésével

2015.03.16. 15:00, hétfő

A nagy érdeklődésre való tekintettel meghirdetünk még egy délutáni alkalmat is!

Te biztos a megfelelő olívaolajat használod?

Milyen az igazán finom, és valóban egészséges olívaolaj? Hogyan kell és lehet főzni vele? Hogyan tudod felismerni a valódi, extra szűz olívaolajat, és hogyan készül? Mire kell figyelni, ha olívaolajat vásárolsz? Ezekre és az összes többi kérdésedre választ kaphatsz, ha eljössz a kóstolásra, ahol a Elena Parovel egyenesen Olaszországból a Parovel cégtől elmesél nekünk mindent, amit az olívaolajról tudni kell!

Újdonság!  Olívaolaj kóstoló az olasz Parovel cég közreműködésével

A tenger kincsei - halas kurzus a tenger szerelmeseinek

2015.03.17. 18:00, kedd

Újdonság!

A nagy érdeklődésre való tekintettel halas kurzust hirdetünk a tenger szerelmeseinek.

 

Évközben is szeretnéd asztalodra varázsolni a nyár, pontosabban a tenger ízeit? Szereted a halas ételeket, de az elkészítése gondot okoz vagy éppenséggel a friss tengeri hal beszerzése tűnik nehézkesnek? Netán nem igazán ismered a különféle tengeri herkentyűk felhasználási módját? 


Akkor ez a kurzus tökéletes választás számodra!

 

 

A tenger kincsei - halas kurzus a tenger szerelmeseinek

Nápoly ízei

2015.03.18. 18:00, szerda
Aki egy kicsit is elmélyedt az olasz gasztronómiában, az tudja, hogy egységes olasz konyha nemigen létezik. Minden tájegységnek megvannak a maga sajátos fogásai, amiket máshol Olaszországban hiába is keresünk.

Ha szívesen megismernéd, hogy mi fő a nápolyi mamma-k fazékjában és szeretnél autentikus nápolyi receptekkel gazdagodni, akkor mindenképp érdemes ellátogatnod erre a délies témájú kurzusra!
Legtöbbünknek mi jut eszébe Nápolyról? Természetesen a gasztronómia sokszínűségén túl, a helyiek közvetlensége, a város élénk lüktetése, a kaotikus közlekedés, a délutáni szieszta. De elmaradhatatlan kellék a szűk sikátorok erkélyein száradó friss ruhák illata, a tengeri sós levegő,  a Vezúv, a Sorrento..
Nápoly ízei

Az igazi olasz pizza titkai

2015.03.19. 18:00, csütörtök
Milyen az igazi olasz házilag készült pizza?
Ez mindenkit foglalkoztat, aki a pizzát szereti...és aki a pizzát szereti, szereti a focaccia-t is! :) Ez ugyanis az alaptészta, amit ezen a tanfolyamon megtanulunk elkészíteni!
Az igazi olasz pizza titkai

Tésztaételek egy olasz háziasszony konyhájából

2015.03.20. 18:00, péntek
Ez a kurzus a frissen gyúrt és nyújtott tészták világába vezeti be a résztvevőket: itt nem kifőzzük a készen vett tésztát, hanem magunk gyúrjuk. A frissen készült tésztára koncentrálunk: megismerjük a tészták alapvető formáit, lehetséges töltelékeket, megtudjuk, hogy mi a különbség köztük, miért jó az egyik, és miért jobb a másik…
Készítjük töltött, csőben sütött formában is és egyszerűen kifőzve, ízletes szósszal tálalva is.
Tésztaételek egy olasz háziasszony konyhájából

La dieta mediterranea, avagy fogyókúra olasz módra

2015.03.21. 11:00, szombat

Félre az Atkinsszel, a paleóval, a 90 napossal, a bécsivel, a káposztással, és minden egyéb nemzetközi divatdiétával! Hiszen mi az olasz ízeket szeretjük, nem igaz?

Ha te is fitten szeretnéd várni a nyarat! Főzzük ki együtt a karcsúság titkát!

La dieta mediterranea, avagy fogyókúra olasz módra

Privát rendezvény

2015.03.23. 17:00, hétfő
Csapatépítő program, céges rendezvény, lánybúcsú, szülinapozás, baráti összejövetel tradicionális olasz ízek kíséretében.
Foglalja le előre látványkonyhánkat egy hamisítatlan olasz estére!

Változatos olasz ételek, variálható menüsor, olasz szakács vezetésével, kellemes környezetben.
Privát rendezvény

Carne con carne - Húsimádók kurzusa

2015.03.24. 18:00, kedd
Ezzel a kurzussal a húsokat kedvelő vendégeinknek szeretnénk kedveskedni, melynek keretein belül 100%-ban olasz húsos recepteket fogunk elkészíteni, legyen az akár: sült, főtt, grillezett vagy bármely más módon elkészített.
Carne con carne - Húsimádók kurzusa

Az olasz pék remekei Davide Deligio-val

2015.03.25. 17:00, szerda
Ugye milyen klassz egy jó társaságban finom borokat kortyolgatni és házi készítésű grissiniket ropogtatni? Vagy saját sütésű focaccia-ból, ciabattából szendvicset készíteni reggelire? Esetleg egy igazi omlós, illatozó lekváros vagy krémes crostata-t, azaz rácsos linzertortát falatozni?
És hogy mindezekért nem kell egészen Olaszországig utazni, hanem otthon is el lehet készíteni, nos, ezt fogja nekünk Davide bebizonyítani, aki cukrász lévén nagy szakértője a témának.-
Davide jelenleg is egy népszerű budapesti olasz-magyar pékségben dolgozik.
Az olasz pék remekei Davide Deligio-val

Kalandozás a tészták világában

2015.03.27. 18:00, péntek
Spaghetti, penne, farfalle – nemzetközivé vált szavak, az olasz konyha legalapvetőbb fogásának, a PASTÁ-nak a legismertebb variációi. És mennyiféle van még ezeken kívül! És ez csak a forma… Mert van nekünk száraztésztánk (pastasciutta) és frissen gyúrt, tojással készült, frissen gyúrt tésztánk (pasta fresca)… de ne áruljunk el mindent előre.
Kalandozás a tészták világában

Il pomodoro - terítéken a paradicsom

2015.03.28. 11:00, szombat
Lehet kicsi, kerek, cseresznye alakú, sárga, piros, újabban fekete is, egy biztos, hogy senkinek sem hiányozhat a konyhájából a paradicsom.

Az ízletes, piros húsú növény számtalan - az emberi szervezet számára nélkülözhetetlen - vitamin és nyomelem forrása, segíti az izmok erősödését, tisztítja a testet és kiváló antioxidáns forrás is egyben.

Ráadásul finom is!

Nem véletlen tehát, hogy az olasz konyha előszeretettel alkalmazza a paradicsomalmát, mely olasz nevében még mindig őrzi az alma szót, méghozzá arany minőségben (pomodoro - jelentése: aranyalma :).

Il pomodoro - terítéken a paradicsom

Privát rendezvény

2015.03.30. 17:00, hétfő
Csapatépítő program, céges rendezvény, lánybúcsú, szülinapozás, baráti összejövetel tradicionális olasz ízek kíséretében.
Foglalja le előre látványkonyhánkat egy hamisítatlan olasz estére!

Változatos olasz ételek, variálható menüsor, olasz szakács vezetésével, kellemes környezetben.
Privát rendezvény