Kapcsolat

Studio Italia Olasz Főzőiskola
Cucina Italia Kft.
1053 Budapest Ferenciek tere 2. bal lépcsőház 1. em.  
Adószám: 23306682-2-41
Telefonszám: +361 319 9039; 319 9054
E-mail: info@olasz-fozoiskola.hu

Írd meg véleményedet, észrevételeidet oldalunkkal kapcsolatban!


Név *
kapcsa *
E-mail cím *
Telefonszám
Üzenet szövege
H K Sze Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12

Carne con carne - Húsimádók kurzusa

2014.09.18. 18:00, csütörtök
Ezzel a kurzussal a húsokat kedvelő vendégeinknek szeretnénk kedveskedni, melynek keretein belül 100%-ban olasz húsos recepteket fogunk elkészíteni, legyen az akár: sült, főtt, grillezett vagy bármely más módon elkészített.
Carne con carne - Húsimádók kurzusa

Az olasz pék remekei

2014.09.19. 18:00, péntek
Ugye milyen klassz egy jó társaságban finom borokat kortyolgatni és házi készítésű grissiniket ropogtatni? Vagy sajátsütésű focaccia-ból szendvicset készíteni reggelire? Ismered a tarallikat, a Puglia-ból származó is borkorcsolyákat?
Az olasz pék remekei

Laktató egytálételek - olasz módra

2014.09.23. 18:00, kedd

Kitűnő fogások, melyek nagyszerűek, laktatóak és gyorsan elkészíthetőek.

A hűvösebb idő beköszöntével ki ne szeretne a nap végén ízletes, forrón gőzölgő ételt a családi asztalra tenni, úgy ahogyan azt az olasz háziasszonyok teszik. Náluk is nagy népszerűségnek örvendenek az úgynevezett „piatti unici”-k, melyeknek számtalan variációja létezik.
Többek között egy tartalmas toszkán leves, egy zöldségekkel egybefőtt marhapörkölt, de akár egy nagy tál lasagne is egytálételnek minősül. A lényeg, hogy minél több finomságot egy fogásba koncentráljunk. 


Laktató egytálételek - olasz módra

Dolci classici - klasszikus, ínycsiklandó olasz desszertek

2014.09.24. 18:00, szerda
Van a dolce vita − az édes élet −, ami Fellinit is megihlette, és vannak az olasz édességek, amik valószínűleg mindenkit megihletnek, de minket mindenképpen. Ezen a kurzuson megtanuljuk elkészíteni a legismertebb olasz kanalas édességeket.
Dolci classici - klasszikus, ínycsiklandó olasz desszertek

Cucina regionale - Emilia-Romagna hagyományos ízei

2014.09.26. 18:00, péntek
Emilia-Romagna konyhája mindent kínál, mi szem-szájnak ingere: csodás sonkát, mortadellát, fűszeres parmezán sajtot, házi készítésű metéltek tengernyi változatát- amelyeket ellenállhatatlan mártásokkal tálalnak-, laktató húsételeket, köztük aromagazdag vadakat, édes és sós péksüteményeket, remek desszerteket, csodás borokat, és nem utolsó sorban itt készül a világ legnemesebb ecete, az aceto balsamico tradizionale, azaz a tradícionális balzsamecet.

Fedezzük fel együtt e térség páratlanul gazdag ízvilágát!
Cucina regionale - Emilia-Romagna hagyományos ízei

Nélkülözhetetlen főzőkurzus: az olasz konyha alapjai 3.rész - I secondi piatti (húsok)

2014.09.27. 10:00, szombat
Az Olasz konyha alapjai elnevezésű, többrészes tanfolyamunkon egy igazi olasz étlapot veszünk végig, az előételtől, azaz az antipasto-tól a desszertig, a dolcé-ig mindent megtanulhatsz elkészíteni. Szakácsunk nemcsak ezen fogások sokszínűségét mutatja meg és tanít meg minket olasz szellemben főzni, de mesél az ételek eredetéről, a fogások különböző változatairól és arról, hogy az olaszok mikor mit esznek és mit nem! Mert az egy dolog, hogy nem tesznek ketchupot a pizzára, de parmezánt sem a tenger gyümölcseire. Harmadik óránkon a húsok elkészítését mutatja be szakácsunk. 
Nélkülözhetetlen főzőkurzus: az olasz konyha alapjai 3.rész - I secondi piatti (húsok)

La dieta mediterranea, avagy fogyókúra olasz módra

2014.09.30. 18:00, kedd

Félre az Atkinsszel, a paleóval, a 90 napossal, a bécsivel, a káposztással, és minden egyéb nemzetközi divatdiétával! Hiszen mi az olasz ízeket szeretjük, nem igaz?

Ha te is fitten szeretnéd várni a nyarat! Főzzük ki együtt a karcsúság titkát!

La dieta mediterranea, avagy fogyókúra olasz módra