Kapcsolat

Studio Italia Olasz Főzőiskola
Cucina Italia Kft.
1053 Budapest Ferenciek tere 2. bal lépcsőház 1. em.  
Adószám: 23306682-2-41
Telefonszám: +361 319 9039; 319 9054
E-mail: info@olasz-fozoiskola.hu

Írd meg véleményedet, észrevételeidet oldalunkkal kapcsolatban!


Név *
kapcsa *
E-mail cím *
Telefonszám
Üzenet szövege
H K Sze Cs P Szo V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9

Privát rendezvény

2014.10.03. 18:00, péntek
Csapatépítő program, céges rendezvény, lánybúcsú, szülinapozás, baráti összejövetel tradicionális olasz ízek kíséretében.
Foglalja le előre látványkonyhánkat egy hamisítatlan olasz estére!

Változatos olasz ételek, variálható menüsor, olasz szakács vezetésével, kellemes környezetben.
Privát rendezvény

Az igazi olasz pizza titkai

2014.10.04. 10:00, szombat
Milyen az igazi olasz házilag készült pizza?
Ez mindenkit foglalkoztat, aki a pizzát szereti...és aki a pizzát szereti, szereti a focaccia-t is! :) Ez ugyanis az alaptészta, amit ezen a tanfolyamon megtanulunk elkészíteni!
Az igazi olasz pizza titkai

'Disznóságok' olasz módra - Pörkölt, pacal, ahogyan az olaszok készítik

2014.10.08. 18:00, szerda
Ezzel a kurzussal a húsokat kedvelő vendégeinknek szeretnénk kedveskedni, melynek keretein belül autentikus olasz húsos recepteket fogunk elkészíteni, sertéshúsból.
Tévedünk, ha azt gondoljuk, hogy az olaszok nem esznek pacalt vagy pörköltet. Jóllehet, nálunk nagyobb hagyománya van ezen ételeknek, de az olasz gasztronómiában is ugyanúgy helyük van.

'Disznóságok' olasz módra - Pörkölt, pacal, ahogyan az olaszok készítik

La pasticceria italiana parte II - Az olasz cukrászat alapjai II.rész: La pasta sfoglia

2014.10.09. 18:00, csütörtök
Újdonság!
3 részes sorozatunk keretén belül egészen az alapoktól sajátítjuk el a bonyolultabb műveleteket és ismerkedünk meg a csodás olasz cukrászat alapjaival. Aki ebben a segítségünkre lesz nem más, mint a Mamo Gelato olasz fagylaltozó és cukrászda kiváló cukrászmestere Marco Marangotto.
Kihagyhatatlan alkalomnak ígérkezik ez a lehetőség, azok számára, akiket - mikor Olaszországban járnak -  elbűvöl a pasticceria-k csodálatos világa, a finoman illatozó, gazdag sütemények széles kínálata, az aranyló tálcákon díszelgő remekművek látványa. Marco bevezet minket az olasz cukrászműhelyek eddig ismeretlen világába.

A 3 kurzus valamelyest összefügg, azonban akit csak egy-egy téma érdekel, külön is részt tud venni.
Azonban, akik mindhárom alkalmon részt vesznek, azokat kedvezménnyel és egy részvételt igazoló oklevéllel ajándékozzuk meg!
Egy kurzus ára 8000 Ft. Aki mindhárom alkalmon részt vesz: 24.000 Ft helyett 22.000 Ft-ot kell fizetnie.
La pasticceria italiana parte II - Az olasz cukrászat alapjai II.rész: La pasta sfoglia

Gnocchi e risotti, azaz az olasz nudli és rizottó készítésének rejtelmei

2014.10.10. 18:00, péntek

Újdonság! Gnocchi készítő és risotto-s kurzus! Ezt az estét teljes egészében a gnocchiknak és a risottoknak fogjuk szentelni, valamint azok különféle változatainak. A gnocchi a magyar nudlihoz hasonló, egyszerű, laktató finomság, melynek elkészítése nem ördöngősség, de azért igényel némi szaktudást. Ezt a szaktudás, valamint a gnocchi készítésének fortélyait Mimmától, az ízig-vérig olasz háziasszonytól fogjuk ellesni! 

Valamint a risotto-k világába is elkalandozunk. Megtudjuk, milyennek kell lennie egy jó, olaszos risotto-nak, milyen rizst érdemes használni. 


Gnocchi e risotti, azaz az olasz nudli és rizottó készítésének rejtelmei

Vendéglátás olasz módra - Különféle vendégváró finomságokkal, terítési praktikákkal

2014.10.11. 10:00, szombat
Jó társaság, jó hangulat, finom ételek, kiváló italok - ez köztudott, így aztán a vacsora baráti társaságban az egyik legkedvesebb programja mindenkinek. Hogy hogyan csináljuk mi, azt tudjuk. De hogyan csinálják az olaszok és miket főznek?
Ezen a kurzuson elsajátíthatod, hogyan kápráztasd el barátaidat finomabbnál finomabb olasz fogásokkal és mellé még a tökéletes terítéssel is!
Vendéglátás olasz módra - Különféle vendégváró finomságokkal, terítési praktikákkal

Az igazi olasz pizza titkai

2014.10.14. 18:00, kedd
Milyen az igazi olasz házilag készült pizza?
Ez mindenkit foglalkoztat, aki a pizzát szereti...és aki a pizzát szereti, szereti a focaccia-t is! :) Ez ugyanis az alaptészta, amit ezen a tanfolyamon megtanulunk elkészíteni!
Az igazi olasz pizza titkai

Gyorsan elkészülő, olaszos vacsorák

2014.10.15. 18:00, szerda
Hogyan varázsoljunk az asztalra egy fárasztó nap után is ínycsiklandó, egészséges és persze olaszos vacsorát? ..és lehetőleg olyant, ami gyorsan elkészül? A nagyszerű fogások nem feltétlen jelentik azt, hogy egy ételnek bonyolultnak kellene lennie vagy hogy órákat a tűzhely mellett kellene ácsorogni.

Gyorsan elkészülő, olaszos vacsorák

La pasticceria italiana parte III - Az olasz cukrászat alapjai III.rész: Dolci al cucchiaio

2014.10.16. 18:00, csütörtök
Újdonság!
3 részes sorozatunk keretén belül egészen az alapoktól sajátítjuk el a bonyolultabb műveleteket és ismerkedünk meg a csodás olasz cukrászat alapjaival. Aki ebben a segítségünkre lesz nem más, mint a Mamo Gelato olasz fagylaltozó és cukrászda kiváló cukrászmestere Marco Marangotto.
Kihagyhatatlan alkalomnak ígérkezik ez a lehetőség, azok számára, akiket - mikor Olaszországban járnak -  elbűvöl a pasticceria-k csodálatos világa, a finoman illatozó, gazdag sütemények széles kínálata, az aranyló tálcákon díszelgő remekművek látványa. Marco bevezet minket az olasz cukrászműhelyek eddig ismeretlen világába.

A 3 kurzus valamelyest összefügg, azonban akit csak egy-egy téma érdekel, külön is részt tud venni.
Azonban, akik mindhárom alkalmon részt vesznek, azokat kedvezménnyel és egy részvételt igazoló oklevéllel ajándékozzuk meg!
Egy kurzus ára 8000 Ft. Aki mindhárom alkalmon részt vesz: 24.000 Ft helyett 22.000 Ft-ot kell fizetnie.
La pasticceria italiana parte III - Az olasz cukrászat alapjai III.rész: Dolci al cucchiaio

Frissen gyúrt, töltött tészták minden mennyiségben (Ravioli, tortellini, cannelloni)

2014.10.17. 18:00, péntek
Ez a kurzus a tészták világába és azon belül is a töltött tészták világába vezeti be a résztvevőket: itt nem kifőzzük a készen vett tésztát, hanem magunk gyúrjuk. A frissen készült tésztára koncentrálunk: megismerjük a tészták alapvető formáit, lehetséges töltelékeket, megtudjuk, hogy mi a különbség köztük, miért jó az egyik, és miért jobb a másik…
Frissen gyúrt, töltött tészták minden mennyiségben (Ravioli, tortellini, cannelloni)

Nélkülözhetetlen főzőkurzus: az olasz konyha alapjai - Antipasti (előételek) és Dolci (desszertek)

2014.10.18. 10:00, szombat
Négy részes tanfolyamunkat ismét megtartjuk, mert egyre többen szeretnének részletesebben is megismerkedni az olasz konyha alapjaival. Ezeken az órákon egy igazi olasz étlapot veszünk végig, az előételtől, azaz az antipasto-tól a desszertig, azaz a dolce-ig. 
 
Változás! Ezentúl az előételes és desszertes kurzusunkat ugyanazon alkalom keretén belül tartjuk. Így egyszerre ismerkedhettek meg az étkezést nyitó és záró fogásokkal.
Nélkülözhetetlen főzőkurzus: az olasz konyha alapjai - Antipasti (előételek) és Dolci (desszertek)

Cucina regionale - Puglia hagyományos ízei

2014.10.21. 18:00, kedd
Puglia vidéke igen színes és számos kincset rejt, gasztronómiai szempontból is: hatalmas, sárgálló búzamezők, családi olívaültetvények, a finomabbnál finomabb borokat termelő szőlőültetvények és még sorolhatnánk. Ezért is mondhatjuk, hogy konyhájának alapját az olívaolaj és a búza képezi. A tradicionális pugliai ételek nagyrésze  a paraszti világból ered, ahol a termőföld adta kincseket egyszerűen, a természetes ízeket minél inkább kiemelve készítették el.
Puglia konyhája igen gazdag húsokban, a tenger kínálta halakban, különféle tengeri herkentyűkben, színes és változatos zöldségekben. Nagyon ismertek és közkedveltek a pugliai pékáruk: kenyerek, focaccia-k, a kis gyűrűformájú fehérborral készülő tradicionális tarallik.. A friss és a szárított tészták. Ezek közül az orecchiette, mely fülecskét jelent - utalva a tészta alakjára - igen régóta Puglia egyik szimbólumává szinte az egész világon.
Fedezzük fel együtt e térség páratlanul gazdag ízvilágát!
Cucina regionale - Puglia hagyományos ízei

Az olasz pék remekei

2014.10.22. 18:00, szerda
Ugye milyen klassz egy jó társaságban finom borokat kortyolgatni és házi készítésű grissiniket ropogtatni? Vagy sajátsütésű focaccia-ból szendvicset készíteni reggelire? Ismered a tarallikat, a Puglia-ból származó is borkorcsolyákat?
Az olasz pék remekei

Amalfi parti ízek - Citromos finomságok az előételtől a desszertig

2014.10.30. 18:00, csütörtök
A Costiera Amalfitana a Nápolyi-öböltől és a Sorrentói-félszigettől délre fekszik, a tengerből hirtelen kiemelkedő magas hegyek, a köztük megbúvó apró, homokos öblök, vadregényes partok, kristálytiszta tenger jellemzik.
Amalfi és környéke igen híres citromtermesztéséről. A hegyoldalakon kialakított teraszokon termesztik a hatalmas méretű, vastaghéjú citromokat, mely a fő összetevője e térség gasztronómiai büszkeségének, a világhírű Limoncello likőrnek.
A citrom mellett természetesen más finomságokban is bővelkedik ez a vidék, úgy mint a halak, a tengergyümölcsei, a sok helyi zöldség és gyümölcs, a ricotta és a bivalymozzarella is.
Amalfi parti ízek - Citromos finomságok az előételtől a desszertig

Újdonság!! Dolci di Nutella - Nutellás finomságok

2014.10.31. 18:00, péntek
Ez évben ünnepeli a Nutella az 50. szülétésnapját. Úgy gondoltuk ezt  a jeles alkalmat mi is megünnepeljük, még pedig úgy, hogy tartunk egy desszertes kurzust, melyen csak és kizárólag Nutellával készült édességeket fogunk elkészíteni.
Újdonság!! Dolci di Nutella - Nutellás finomságok