Főzőiskola kapcsolat

Studio Italia Olasz Főzőiskola
Studio Italia Kft.
1137 Budapest, Radnóti Miklós utca 2.
Adószám: 10360192-2-41
Telefonszám: +361 319 9053
E-mail: info@olasz-fozoiskola.hu
Nyilvántartásba vételi szám: E-000417/2014

Írd meg véleményedet, észrevételeidet oldalunkkal kapcsolatban!


Név *
Cím *
E-mail cím *
Telefonszám
Üzenet szövege
Ellenőrző kérdés *
Milyen színű a fekete bors?
H K Sze Cs P Szo V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Olívaolaj kóstoló és vásárlási lehetőség az olasz Parovel cég közreműködésével

2016.05.07. 10:00, szombat

Te biztos a megfelelő olívaolajat használod?

Milyen az igazán finom, és valóban egészséges olívaolaj? Hogyan kell és lehet főzni vele? Hogyan tudod felismerni a valódi, extra szűz olívaolajat, és hogyan készül? Mire kell figyelni, ha olívaolajat vásárolsz? Ezekre és az összes többi kérdésedre választ kaphatsz, ha eljössz a kóstolásra, ahol az olasz Parovel cég magyarországi képviselője elmesél nekünk mindent, amit az olívaolajról tudni kell!

A kóstoló végén vásárlásra is lesz lehetőségetek!

Olívaolaj kóstoló és vásárlási lehetőség az olasz Parovel cég közreműködésével

Az igazi olasz pizza titkai

2016.05.10. 18:00, kedd
Milyen az igazi olasz házilag készült pizza?
Ez mindenkit foglalkoztat, aki a pizzát szereti...és aki a pizzát szereti, szereti a focaccia-t is! :) Ez ugyanis az alaptészta, amit ezen a tanfolyamon megtanulunk elkészíteni!
Az igazi olasz pizza titkai

Variazioni di focaccia/ Olasz lepénykenyér variációk

2016.05.12. 18:00, csütörtök
Ugye milyen klassz egy jó társaságban finom borokat kortyolgatni és házi készítésű grissiniket ropogtatni? Vagy sajátsütésű focaccia-ból szendvicset készíteni reggelire? Ismered a tarallikat, a Puglia-ból származó is borkorcsolyákat?
Variazioni di focaccia/ Olasz lepénykenyér variációk

Carne con carne - Húsimádók kurzusa

2016.05.17. 18:00, kedd
Ezzel a kurzussal a húsokat kedvelő vendégeinknek szeretnénk kedveskedni, melynek keretein belül 100%-ban olasz húsos recepteket fogunk elkészíteni, legyen az akár: sült, főtt, grillezett vagy bármely más módon elkészített.
Carne con carne - Húsimádók kurzusa

A tenger gyümölcsei gazdagon

2016.05.18. 18:00, szerda


A nagy érdeklődésre való tekintettel halas kurzust hirdetünk a tenger szerelmeseinek.

 

Év közben is szeretnéd asztalodra varázsolni a nyár, pontosabban a tenger ízeit? Szereted a halas ételeket, de az elkészítése gondot okoz vagy éppenséggel a friss tengeri hal beszerzése tűnik nehézkesnek? Netán nem igazán ismered a különféle tengeri herkentyűk felhasználási módját? 


Akkor ez a kurzus tökéletes választás számodra!


Ajándékutalvánnyal a különbözeti díj (1000 Ft) megfizetésével lehet részt venni!

 

A tenger gyümölcsei gazdagon

Pizze rustiche/ Az olasz pék remekei gazdagon

2016.05.19. 18:00, csütörtök
Ugye milyen klassz egy jó társaságban finom borokat kortyolgatni és házi készítésű grissiniket ropogtatni? Vagy sajátsütésű focaccia-ból szendvicset készíteni reggelire? Ismered a tarallikat, a Puglia-ból származó is borkorcsolyákat?
Pizze rustiche/ Az olasz pék remekei gazdagon

Street food all'italiana, avagy gyorskaják olasz módra

2016.05.20. 18:00, péntek

Focaccia, piadina, pizza al taglio, arancini di riso, panini caldi, fritto misto, panzerotti, bomboloni…és szinte a végtelenségig sorolhatnánk még azokat a tipikus olasz ételeket, amelyekbe lépten-nyomon belebotlik az ember, ha Olaszországban jár. Ugye hogy Neked is ismerősek a fenti ételek? Netán közöttük van a kedvenced is?

Street food all'italiana, avagy gyorskaják olasz módra

Az olasz konyha alapjai 3.rész - I secondi piatti (húsok)

2016.05.24. 18:00, kedd
Az Olasz konyha alapjai elnevezésű, többrészes tanfolyamunkon egy igazi olasz étlapot veszünk végig, az előételtől, azaz az antipasto-tól a desszertig, a dolcé-ig mindent megtanulhatsz elkészíteni. Szakácsunk nemcsak ezen fogások sokszínűségét mutatja meg és tanít meg minket olasz szellemben főzni, de mesél az ételek eredetéről, a fogások különböző változatairól és arról, hogy az olaszok mikor mit esznek és mit nem! Mert az egy dolog, hogy nem tesznek ketchupot a pizzára, de parmezánt sem a tenger gyümölcseire. Harmadik óránkon a húsok elkészítését mutatja be szakácsunk. 
Az olasz konyha alapjai 3.rész - I secondi piatti (húsok)

Friss olaszt tészták világa

2016.05.26. 18:00, csütörtök

Érdekel a tészták világa? Szeretnél friss, kézzel gyúrt házi tésztát készíteni úgy, ahogy azt a nagyanyáink csinálták? Vagy még inkább, ahogy az olasz nagymamák gyúrják a mai napig?

Finomabbnál finomabb és változatosabbnál  változatosabb formában? Esetleg nálad is ott lapul a fiókban a tésztanyújtógép , de nem tudod, hogyan is kell helyesen használni? 

Friss olaszt tészták világa

La dieta mediterranea, avagy fogyókúra olasz módra

2016.05.27. 18:00, péntek

Itt a tavasz, mindenki szeretné újra kirobbanó formában lenni. Lehetséges mindez oly módon, hogy közben nem koplalunk, hanem finom olasz ételeket fogyasztunk? A válaszunk: igen! A mediterrán diétával legalábbis biztosan. 

Ha te is fitten szeretnéd várni a nyarat! Főzzük ki együtt a karcsúság titkát!

La dieta mediterranea, avagy fogyókúra olasz módra

Nélkülözhetetlen főzőkurzus: az olasz konyha alapjai 4.rész - Dolci (desszertek)

2016.05.28. 11:00, szombat
Négy részes tanfolyamunkon egy igazi olasz étlapot veszünk végig, az előételtől, azaz az antipasto-tól a desszertig, a dolcé-ig mindent megtanulhatsz elkészíteni. Nemcsak ezen fogások sokszínűségét mutatja meg és tanít meg minket olasz szellemben főzni, de mesél az ételek eredetéről, a fogások különböző változatairól és arról, hogy az olaszok mikor mit esznek és mit nem! Mert az egy dolog, hogy nem tesznek ketchupot a pizzára, de parmezánt sem a tenger gyümölcseire. Negyedik óránk lesz a legédesebb, itt semmi mással csak desszertekkel foglalkozunk!
Nélkülözhetetlen főzőkurzus: az olasz konyha alapjai 4.rész - Dolci (desszertek)