Kapcsolat

Studio Italia Olasz Főzőiskola
Cucina Italia Kft.
1137 Budapest, Radnóti Miklós utca 2.
Adószám: 23306682-2-41
Telefonszám: +361 319 9039; 319 9054
E-mail: info@olasz-fozoiskola.hu

Írd meg véleményedet, észrevételeidet oldalunkkal kapcsolatban!


Név *
Cím *
E-mail cím *
Telefonszám
Üzenet szövege
H K Sze Cs P Szo V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11

Salse e sughi - Tésztaszószok minden mennyiségben

2015.09.04. 18:00, péntek

Egy tésztaszósz lehet gyors és egyszerű, de különleges és rafinált is. A lehetőségek száma szinte végtelen, legjobb azonban, ha az elkészítés fortélyait egy igazi olasz háziasszonytól sajátítjuk el. 

Salse e sughi - Tésztaszószok minden mennyiségben

Az igazi olasz pizza titkai

2015.09.08. 18:00, kedd
Milyen az igazi olasz házilag készült pizza?
Ez mindenkit foglalkoztat, aki a pizzát szereti...és aki a pizzát szereti, szereti a focaccia-t is! :) Ez ugyanis az alaptészta, amit ezen a tanfolyamon megtanulunk elkészíteni!
Az igazi olasz pizza titkai

Privát rendezvény

2015.09.09. 18:00, szerda
Csapatépítő program, céges rendezvény, lánybúcsú, szülinapozás, baráti összejövetel tradicionális olasz ízek kíséretében.
Foglalja le előre látványkonyhánkat egy hamisítatlan olasz estére!

Változatos olasz ételek, variálható menüsor, olasz szakács vezetésével, kellemes környezetben.
Privát rendezvény

Dessert al caffè - Kávés finomságok - Újdonság

2015.09.11. 18:00, péntek
Dolce vita. Így nagy betűvel. ..és itt most nem Fellini nagy sikerű filmjére gondolunk, hanem azokra az ellenállhatatlan édes finomságokra, amelyek megédesítik az olaszok mindennapjait, és most a miénket is. :)

Ezen a kurzuson ötvözzük a frissen főtt olasz kávét a nagyszerű olasz desszertekkel és Mimma segítségével autentikus és csodafinom kávés süteményeket, tortákat fogunk készíteni!
Gyertek, jó lesz!
Dessert al caffè - Kávés finomságok - Újdonság

I classici della cucina italiana - Nagy olasz klasszikusok

2015.09.12. 11:00, szombat

Az idénynek megfelelő, autentikus olasz finomságok. Ezeket fogjuk elkészíteni olasz szakácsunkkal, Giulioval.
Az olasz konyha fogásai között nem egy-két, hanem több ezer (!) olyan, egyszerűen elkészíthető étel van, mely egy kis olasz rafinériával könnyen a kedvenc ételünkké/a család kedvenc fogásává válhat. Csatlakozzatok a programhoz és lessetek el minden konyhai titkot olasz séfünktől!

I classici della cucina italiana - Nagy olasz klasszikusok

Cucina regionale - Emilia-Romagna ínycsiklandó ízei

2015.09.15. 18:00, kedd
Emilia-Romagna konyhája mindent kínál, mi szem-szájnak ingere: csodás sonkát, mortadellát, fűszeres parmezán sajtot, házi készítésű metéltek tengernyi változatát- amelyeket ellenállhatatlan mártásokkal tálalnak-, laktató húsételeket, köztük aromagazdag vadakat, édes és sós péksüteményeket, remek desszerteket, csodás borokat, és nem utolsó sorban itt készül a világ legnemesebb ecete, az aceto balsamico tradizionale, azaz a tradícionális balzsamecet.

Fedezzük fel együtt e térség páratlanul gazdag ízvilágát!
Cucina regionale - Emilia-Romagna ínycsiklandó ízei

OLASZ NYELVŰ főzőkurzus - Bevezetés az olasz konyhába

2015.09.17. 18:00, csütörtök
A nagy érdeklődésre való tekintettel elindítjuk OLASZ NYELVŰ főzőkurzusunkat, ahol összeköthetitek a kellemeset a hasznossal, vagyis egyrészt gyakorolhatjátok olasz nyelvtudásotokat, másrészt megismerkedhettek az olasz gasztronómia alapjaival.
Természetesen a végén közösen, mint egy igazi olasz család, elfogyasztjátok az elkészített finomságokat.
OLASZ NYELVŰ főzőkurzus - Bevezetés az olasz konyhába

Frissen gyúrt, töltött tészták minden mennyiségben (Ravioli, tortellini, cannelloni)

2015.09.18. 18:00, péntek
Ez a kurzus a tészták világába és azon belül is a töltött tészták világába vezeti be a résztvevőket: itt nem kifőzzük a készen vett tésztát, hanem magunk gyúrjuk. A frissen készült tésztára koncentrálunk: megismerjük a tészták alapvető formáit, lehetséges töltelékeket, megtudjuk, hogy mi a különbség köztük, miért jó az egyik, és miért jobb a másik…
Frissen gyúrt, töltött tészták minden mennyiségben (Ravioli, tortellini, cannelloni)

Carne con carne - Húsimádók kurzusa

2015.09.19. 11:00, szombat
Ezzel a kurzussal a húsokat kedvelő vendégeinknek szeretnénk kedveskedni, melynek keretein belül 100%-ban olasz húsos recepteket fogunk elkészíteni, legyen az akár: sült, főtt, grillezett vagy bármely más módon elkészített.
Carne con carne - Húsimádók kurzusa

Olívaolaj kóstoló és vásárlási lehetőség az olasz Parovel cég közreműködésével

2015.09.21. 18:00, hétfő

Te biztos a megfelelő olívaolajat használod?

Milyen az igazán finom, és valóban egészséges olívaolaj? Hogyan kell és lehet főzni vele? Hogyan tudod felismerni a valódi, extra szűz olívaolajat, és hogyan készül? Mire kell figyelni, ha olívaolajat vásárolsz? Ezekre és az összes többi kérdésedre választ kaphatsz, ha eljössz a kóstolásra, ahol az olasz Parovel cég magyarországi képviselője elmesél nekünk mindent, amit az olívaolajról tudni kell!

A kóstoló végén vásárlásra is lesz lehetőségetek!

Olívaolaj kóstoló és vásárlási lehetőség az olasz Parovel cég közreműködésével

Csábító olasz ételek. Férfiaknak is!

2015.09.22. 18:00, kedd

Még mindig csak a szakácskönyvek érthetetlen leírásait követed? Eleged van a képes receptekből, melyeknek köze nincs a valósághoz?Itt az ideje, hogy profi módon beleásd magad a spontán és érzéki olasz konyha birodalmába. Giulio megmutatja nekünk, hogy néhány fűszerrel és a "szokásostól eltérő" elkészítési móddal, milyen ellenállhatatlanná válhatunk a konyhában.

Mi továbbra is hiszünk a mondásban, hogy a férfiak szívéhez a gyomrukon át vezet az út. Ha már megvan a kiszemelt áldozat, akinek főznél, akkor azért gyere, ha nincs még, akkor se add fel, gyere és tanuld meg velünk, hogyan legyél a konyha- és a férfiszívek koronázatlan királynője!


Csábító olasz ételek. Férfiaknak is!

Az igazi olasz pizza titkai

2015.09.24. 18:00, csütörtök
Milyen az igazi olasz házilag készült pizza?
Ez mindenkit foglalkoztat, aki a pizzát szereti...és aki a pizzát szereti, szereti a focaccia-t is! :) Ez ugyanis az alaptészta, amit ezen a tanfolyamon megtanulunk elkészíteni!
Az igazi olasz pizza titkai

Variációk lasagne-ra

2015.09.25. 18:00, péntek

Te is rajongsz a lasagne-ért? Szeretnéd úgy elkészíteni, mint ahogyan kedvenc olasz éttermedben készítik vagy úgy, ahogyan Olaszországban kóstoltad? Gyere el a Variációk lasagne-ra elnevezésű kurzusunkra és ismerd meg az eredeti lasagne elkészítésének minden csínját-bínját! A klasszikus változat mellett, számunkra kevéssé ismert, ugyanakkor nagyon ízletes variációkkal fogunk megismerkedni.

Variációk lasagne-ra

La dieta mediterranea, avagy fogyókúra olasz módra - a nyár jegyében

2015.09.26. 11:00, szombat

Még mindig csodás az idő, és természetesen még mindig szeretnénk kirobbanó formában lenni. Lehetséges mindez oly módon, hogy közben nem koplalunk, hanem finom olasz ételeket fogyasztunk? A válaszunk: igen! A mediterrán diétával legalábbis biztosan. 

Ha te is fitten szeretnéd várni a nyarat, főzzük ki együtt a karcsúság titkát! Ez a kurzus (is) a szezonalitás jegyében zajlik. Friss, üde, nyári menüsort állít össze szakácsunk, amit együtt fogtok elkészíteni!

La dieta mediterranea, avagy fogyókúra olasz módra - a nyár jegyében

I primi piatti - Gnocchi, tészta és rizottó

2015.09.30. 18:00, szerda
Egy nagyszerű kurzusra invitálunk Benneteket. Ezen a kurzuson a primi piatti-kat, azaz az első fogásokat fogjuk venni. Még pedig oly módon, hogy készítünk frissen gyúrt tésztás fogásokat, és frissen gyúrt gnocchit is készítünk.
A fogások elkészítésében Giulio lesz a segítségünkre.
I primi piatti - Gnocchi, tészta és rizottó