Leánybúcsú az olasz konyha szerelmeseinek

Buon giorno! Nemcsak a menyasszony, de ti, a barátnői is rajongtok az olasz ételekért és borokért? Valami meghitt, mégis emlékezetes, gasztronómiai élményekben is dúskáló programot szerveznétek neki? Mit szólnátok hozzá, ha egy igazi olasz séffel együtt főzve, kitűnő olasz borok és ételek társaságában töltenétek a leánybúcsú estéjét? Ha mindez jól hangzik, akkor nálunk a helyetek!

Egy igazi gasztroélmény leánybúcsúra

Ezen a felejthetetlen estén igazi kulináris élményben lesz részetek! A leánybúcsú helyszínén csak az általad meghívott vendégek és olasz séfünk lesznek jelen, akivel közösen fogtok egy előre egyeztetett olasz menüsort elkészíteni és azt jó hangulatban elfogyasztani – miután koccintottatok egy proseccóval.  Jól hangzik? Akkor még nem láttad a menüt! Ízelítőként egy kis kostoló:

„A” menü:

Előétel:

Gorgonzola sajtos és diós ricotta krém salátaágyon tálalva

Főétel:
Pizza – frissen gyúrt, különféle feltétekkel

Desszert:
Klasszikus tiramisú 

„B” menü:

Előétel:
Sonkatekercsek körtével, érett sajttal és rukkolával, citromos-mézes szósszal

Első fogás:
Pezsgős rizottó 

Második fogás:
Sült csirkecombfilé mediterrán fűszerekkel, almás, friss vegyes salátával, mézes-mustáros dresszinggel

Desszert:
Olasz almatorta fenyőmaggal


Itt aztán még az igazi olasz pizza készítésének titkát is elleshetitek, mert a tésztát is az olasz séffel együtt gyúrjátok. (Ennek a tudománynak pedig később a vőlegény fog örülni a legjobban, az egész biztos…). A rendhagyó gasztronómiai élményt megkoronázva, főzés közben remek olasz borokat kóstolhattok, egy-egy üveg minőségi száraz, vörös- és fehérbor csak arra vár, hogy emelje a leánybúcsútok hangulatát.  A menü ára a borok, rostos üdítő árát és korlátlan ásványvízfogyasztást tartalmaz. Ezenkívül igény szerint lehet hozni további italokat és díszítést. 

Bármilyen egyedi ötletre nyitottak vagyunk, annak érdekében, hogy meglepjük a menyasszonyt, sőt igény szerint zenészekről is gondoskodunk.

Leánybúcsú oklevél


A leánybúcsú végén mi nemcsak azt tanúsítjuk, hogy a menyasszony részt vett a lánybúcsún, hanem azt is elismerjük, hogy készen áll egy hamisítatlan olasz menü elkészítésére!  
Ha kiválasztottad a menüt és tudod a pontos létszámot is, a lenti űrlapon kérj ajánlatot!
Név *
Cím *
E-mail cím *
Telefonszám
Üzenet szövege
Ellenőrző kérdés *
Milyen színű a fű?
H K Sze Cs P Szo V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10

Cucina Regionale - Toszkána ízvilága

2017.08.24. 18:00, csütörtök
A toszkán konyha különleges szerepet foglal el az olasz gasztronómián belül. Egyszerű, de kiváló alapanyagokból készült, rusztikus, hagyományos fogások jellemzik. A legtöbbet használt alapanyaga a kenyér, a helyben termesztett kiváló minőségű olívaolaj, zöldségfélék és húsok.
Cucina Regionale - Toszkána ízvilága

A tenger kincsei - halas kurzus a tenger szerelmeseinek

2017.08.26. 11:00, szombat

Év elején is szeretnéd asztalodra varázsolni a nyár, pontosabban a tenger ízeit? Szereted a halas ételeket, de az elkészítése gondot okoz vagy éppenséggel a friss tengeri hal beszerzése tűnik nehézkesnek? Netán nem igazán ismered a különféle tengeri herkentyűk felhasználási módját? 

Akkor ez a kurzus tökéletes választás számodra!

Ajándékutalvánnyal a különbözeti díj (1.000 Ft) megfizetésével lehet részt venni! 

A tenger kincsei - halas kurzus a tenger szerelmeseinek

Carne con carne - Húsimádók kurzusa

2017.08.30. 18:00, szerda
Ezzel a kurzussal a húsokat kedvelő vendégeinknek szeretnénk kedveskedni, melynek keretein belül 100%-ban olasz húsos recepteket fogunk elkészíteni, legyen az akár: sült, főtt, grillezett vagy bármely más módon elkészített.
Carne con carne - Húsimádók kurzusa

La dieta mediterranea, avagy fogyókúra olasz módra

2017.09.12. 18:00, kedd

Mindenki szeretné újra kirobbanó formában lenni. Lehetséges mindez oly módon, hogy közben nem koplalunk, hanem finom olasz ételeket fogyasztunk? A válaszunk: igen! A mediterrán diétával legalábbis biztosan. 

Ha te is fitten szeretnéd várni a nyarat! Főzzük ki együtt a karcsúság titkát!

La dieta mediterranea, avagy fogyókúra olasz módra

Az igazi olasz pizza titkai!

2017.09.13. 18:00, szerda
Milyen az igazi olasz házilag készült pizza?

Ez mindenkit foglalkoztat, aki a pizzát szereti...és aki a pizzát szereti, szereti a focaccia-t is! :) 
Az igazi olasz pizza titkai!

Cucina regionale - Emilia-Romagna ínycsiklandó ízei

2017.09.20. 18:00, szerda
Emilia-Romagna konyhája mindent kínál, mi szem-szájnak ingere: csodás sonkát, mortadellát, fűszeres parmezán sajtot, házi készítésű metéltek tengernyi változatát- amelyeket ellenállhatatlan mártásokkal tálalnak-, laktató húsételeket, köztük aromagazdag vadakat, édes és sós péksüteményeket, remek desszerteket, csodás borokat, és nem utolsó sorban itt készül a világ legnemesebb ecete, az aceto balsamico tradizionale, azaz a tradícionális balzsamecet. 

Fedezzük fel együtt e térség páratlanul gazdag ízvilágát!
Cucina regionale - Emilia-Romagna ínycsiklandó ízei

Olasz ízek glutén és hús mentesen!

2017.09.21. 18:00, csütörtök

Olasz ízek glutén és hús mentesen!

Manapság egyre több ember érintett a gluténmentes étkezésben. Van, amikor ez egészségügyi okok miatt indokolt, van, hogy egészségmegőrzés a fő szempont. 




Olasz ízek glutén és hús mentesen!

A tenger kincsei - halas kurzus a tenger szerelmeseinek

2017.09.22. 18:00, péntek

Év elején is szeretnéd asztalodra varázsolni a nyár, pontosabban a tenger ízeit? Szereted a halas ételeket, de az elkészítése gondot okoz vagy éppenséggel a friss tengeri hal beszerzése tűnik nehézkesnek? Netán nem igazán ismered a különféle tengeri herkentyűk felhasználási módját? 

Akkor ez a kurzus tökéletes választás számodra!

Ajándékutalvánnyal a különbözeti díj (1.000 Ft) megfizetésével lehet részt venni! 

A tenger kincsei - halas kurzus a tenger szerelmeseinek

Az olasz pék remekei

2017.09.23. 11:00, szombat
Ugye milyen klassz egy jó társaságban finom borokat kortyolgatni és házi készítésű grissiniket ropogtatni? Vagy sajátsütésű focaccia-ból szendvicset készíteni reggelire? Ismered a tarallikat, a Puglia-ból származó kis borkorcsolyákat?
Az olasz pék remekei

Street food all'italiana - az olasz utcák ízei

2017.09.26. 18:00, kedd

Focaccia, piadina, pizza al taglio, arancini di riso, panini caldi, fritto misto, panzerotti, bomboloni…és szinte a végtelenségig sorolhatnánk még azokat a tipikus olasz ételeket, amelyek az olasz utcák forgatagát jellemzik. Ha jártál már Olaszországban, neked is ismerősek lehetnek a fenti ételek, hiszen az utcákat járva, az ember ezekkel találkozik legelőször. De ha még csak most tervezed a nyaralásod, itt az ideje, hogy megismerd az olasz utcák ízet!

Street food all'italiana - az olasz utcák ízei

Az igazi olasz pizza titkai!

2017.09.27. 18:00, szerda
Milyen az igazi olasz házilag készült pizza?

Ez mindenkit foglalkoztat, aki a pizzát szereti...és aki a pizzát szereti, szereti a focaccia-t is! :) 
Az igazi olasz pizza titkai!

Olívaolaj kóstoló és vásárlási lehetőség az olasz Parovel cég közreműködésével

2017.09.29. 18:00, péntek

Te biztos a megfelelő olívaolajat használod?

Milyen az igazán finom, és valóban egészséges olívaolaj? Hogyan kell és lehet főzni vele? Hogyan tudod felismerni a valódi, extra szűz olívaolajat, és hogyan készül? Mire kell figyelni, ha olívaolajat vásárolsz? Ezekre és az összes többi kérdésedre választ kaphatsz, ha eljössz a kóstolásra, ahol az olasz Parovel cég magyarországi képviselője elmesél nekünk mindent, amit az olívaolajról tudni kell!

A kóstoló végén vásárlásra is lesz lehetőségetek!

Olívaolaj kóstoló és vásárlási lehetőség az olasz Parovel cég közreműködésével

Nélkülözhetetlen főzőkurzus: az olasz konyha alapjai 2.rész - I secondi piatti (húsok)

2017.09.30. 11:00, szombat
Az Olasz konyha alapjai elnevezésű, többrészes tanfolyamunkon egy igazi olasz étlapot veszünk végig, az előételtől, azaz az antipasto-tól a desszertig, a dolcé-ig mindent megtanulhatsz elkészíteni. Szakácsunk nemcsak ezen fogások sokszínűségét mutatja meg és tanít meg minket olasz szellemben főzni, de mesél az ételek eredetéről, a fogások különböző változatairól és arról, hogy az olaszok mikor mit esznek és mit nem! Mert az egy dolog, hogy nem tesznek ketchupot a pizzára, de parmezánt sem a tenger gyümölcseire. Harmadik óránkon a húsok elkészítését mutatja be szakácsunk. 
Nélkülözhetetlen főzőkurzus: az olasz konyha alapjai 2.rész - I secondi piatti (húsok)