Az ősz olasz ízei. Terítéken a sütőtök - La zucca
2015.10.14. 18:00, szerda
Messziről virítanak a narancssárga színben pompázó, különféle formájú és nagyságú sütőtökök a zöldséges standokon. Kisebb rokonai dekorációs kellékként, a nagyobb példányok azonban kiváló konyhai alapanyagként szolgálhatnak.
Az olasz konyha számtalan módon és formában készíti el az ízletes és egészséges sütőtököt. Akár gnocchiként, zsályás vajjal meglocsolva és pikáns parmezánnal megszórva, akár rizottóként, akár egy ízletes sült hús köreteként, akár desszert gyanánt.
Az ízletes, sárga húsú növény számtalan - az emberi szervezet
számára nélkülözhetetlen - vitamin és nyomelem forrása.
A sütőtök alacsony kalóriatartalma révén fogyókúrázóknak is ideális!Ráadásul finom is!
Nem véletlen tehát, hogy az olasz konyha előszeretettel alkalmazza a sütőtököt.
Ennyi kitérő után érdemes a konyhában is közelebbről megismerkedni ezzel a növénnyel.
Szakácsunk vezetésével egy nem mindennapi sütőtökös menüt fogunk elkészíteni, mely az előételtől a desszertig egyaránt tartalmaz sütőtököt.
Menü - Zuppa di zucca con farro e gamberi
(Sütőtök krémleves rákkal és tönkölybúzával)
- Pollo con zucca
(Sült csirke gazdagon, sütőtökkel)- Patate sabbiose
(Friss fűszeres morzsába forgatott, tepsiben sült burgonya) - Torta di zucca con amaretti
(Különleges sütőtök torta olasz amaretti keksszel)
Sok szeretettel várunk mindenkit!
A tanfolyam ára:
- 1 főre: 9 000 Ft
- 2 főre: 18 000 Ft
- 3 főre: 27 000 Ft
- 4 főre: 36 000 Ft
- 5 főre: 106 000 Ft
Kedves Chef Tanonc!
A kiválasztott tanfolyamra történő jelentkezés lezárult. Kérjük válassz másik tanfolyamot és iratkozz fel hírlevelünkre, hogy időben értesülj aktuális kurzuskínálatunkról.
Reméljük hamarosan találkozunk!
Üdvözlettel:
STUDIO ITALIA Olasz Főzőiskola