Gnocchi e risotti, azaz az olasz nudli és rizottó készítésének rejtelmei
2014.11.21. 18:00, péntek
Újdonság! Gnocchi készítő és rizottós kurzus! Ezt az estét teljes egészében a gnocchiknak és a risottoknak fogjuk szentelni, valamint azok különféle változatainak.
A gnocchi a magyar nudlihoz hasonló, egyszerű, laktató finomság, melynek elkészítése nem ördöngősség, de azért igényel némi szaktudást. Ezt a szaktudást, valamint a gnocchi készítésének fortélyait Mimmától, az ízig-vérig olasz háziasszonytól fogjuk ellesni.
Valamint a risotto-k világába is elkalandozunk. Megtudjuk, milyennek kell lennie egy jó, olaszos risotto-nak, milyen rizst érdemes használni.
Az olasz gnocchi, főként a gnocchi di patate, vagyis a
burgonyával készült változat nagy hasonlóságot mutat magyar rokonával a
nudlival. Ezt az egyszerű ételt a világ szinte összes táján ismerik, igaz
különféle variációban. Olaszországban is számos elkészítési módja létezik: a
gnocchi di patate, mely burgonyával készített nudlit jelent, Ezenkívül létezik
a gnocchi alla romana, mely valójában sütőben sült sajtos-vajas gríz korongokat
takar. Persze, színesíthetjük is a nudlikat, különféle természetes
finomságokkal: spenóttal, sütőtökkel, céklával, gesztenyeliszttel, stb.. Ezek
mind más-más íz élményt eredményeznek. A variációk száma végtelen, melynek
egyedül csak a fantáziánk szab határt.
Menü:
- Gnocchi di patate ai quattro formaggi (Gnocchi 4 sajtos
mártással)
- Gnudi di ricotta e spinaci in salsa di pomodoro
(Ricottával készült gombóc bazsalikomos paradicsom szósszal)
- Risotto alla gorgonzola e noci (Gorgonzola sajtos és diós
rizottó)
- Risotto alla boscaiola (Gombás rizottó baconnal, vegyes
gombával és vargányával)
A tanfolyam ára:
- 1 főre: 8 000 Ft
- 2 főre: 16 000 Ft
- 3 főre: 24 000 Ft
- 4 főre: 32 000 Ft
- 5 főre: 106 000 Ft
Kedves Chef Tanonc!
A kiválasztott tanfolyamra történő jelentkezés lezárult. Kérjük válassz másik tanfolyamot és iratkozz fel hírlevelünkre, hogy időben értesülj aktuális kurzuskínálatunkról.
Reméljük hamarosan találkozunk!
Üdvözlettel:
STUDIO ITALIA Olasz Főzőiskola