Nélkülözhetetlen főzőkurzus: az olasz konyha alapjai 2.rész - I primi piatti (tészták)
2014.05.17. 10:00, szombat
Négy részes tanfolyamunkon egy igazi olasz étlapot veszünk végig, az előételtől, azaz az antipasto-tól a desszertig, a dolce-ig mindent megtanulhatsz elkészíteni. A második órán a tésztával és a risottóval ismerkedünk meg.
Szakácsunk bemutatja, hogyan gyúrjuk mi magunk a tésztát és milyen szószokat készítsünk hozzá. Megismerkedünk az igazi tésztagyúró géppel, és megtanuljuk, hogy milyen tésztához milyen szósz illik. Szakácsunk a legizgalmasabb és leghosszabb tésztákat készíti el: tagliatellét, papardellét és taglionét készít frissen, hozzá finom súgót, azaz szószt is főz. Már kész tésztából penne amatriciana is szerepel a menüben. Ezen kívül megtanulunk tökéletes állagú, finom, krémes parmezános risottót is készíteni. Ez ugyanis a risottók alapja. Ha már a friss tésztát és a risottót magabiztosan készíted, utána bármikor tudsz majd ebédet vagy vacsorát varázsolni akár 20-30 perc alatt. Ha mind a négy alkalomra eljössz, kedvezményt adunk a kurzusok árából. Négy alkalom ára: 29.000 Forint
A kurzuson a következő ételeket készítjük el:
1) timballo di lasagne (kifordított lasagne) házi lasagne tésztával
2) risotto funghi e salsiccia (kolbászos-gombás rizottó)
3) töltött ravioli spenótos-ricottás töltelékkel paradicsomos szósszal - ravioli con ripieno di ricotta e spinaci con salsa di pomodoro
4) sonkával-gombával töltött cannelloni paradicsomos szósszal (cannelloni ripieni di prosciutto e funghi con salsa di pomodoro
(A recept változtatás jogát fenntartjuk!)
Várunk mindenkit sok szeretettel!
A tanfolyam ára:
- 1 főre: 8 000 Ft
- 2 főre: 16 000 Ft
- 3 főre: 24 000 Ft
- 4 főre: 32 000 Ft
- 5 főre: 106 000 Ft
Kedves Chef Tanonc!
A kiválasztott tanfolyamra történő jelentkezés lezárult. Kérjük válassz másik tanfolyamot és iratkozz fel hírlevelünkre, hogy időben értesülj aktuális kurzuskínálatunkról.
Reméljük hamarosan találkozunk!
Üdvözlettel:
STUDIO ITALIA Olasz Főzőiskola