Cucina regionale - Puglia hagyományos ízei
2014.10.21. 18:00, kedd
Puglia vidéke igen színes és számos kincset rejt, gasztronómiai szempontból is: hatalmas, sárgálló búzamezők, családi olívaültetvények, a finomabbnál finomabb borokat termelő szőlőültetvények és még sorolhatnánk. Ezért is mondhatjuk, hogy konyhájának alapját az olívaolaj és a búza képezi. A tradicionális pugliai ételek nagyrésze a paraszti világból ered, ahol a termőföld adta kincseket egyszerűen, a természetes ízeket minél inkább kiemelve készítették el.
Puglia konyhája igen gazdag húsokban, a tenger kínálta halakban, különféle tengeri herkentyűkben, színes és változatos zöldségekben. Nagyon ismertek és közkedveltek a pugliai pékáruk: kenyerek, focaccia-k, a kis gyűrűformájú fehérborral készülő tradicionális tarallik.. A friss és a szárított tészták. Ezek közül az orecchiette, mely fülecskét jelent - utalva a tészta alakjára - igen régóta Puglia egyik szimbólumává szinte az egész világon.
Fedezzük fel együtt e térség páratlanul gazdag ízvilágát!
A kurzus keretein belül elvarázsolunk titeket Puglia fennséges és gazdag kulináriájába. Gyertek és legyetek tanúi ti is e nem mindennapi ízeknek!
Menüsor hamarosan!
Sok szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!
A tanfolyam ára:
- 1 főre: 8 000 Ft
- 2 főre: 16 000 Ft
- 3 főre: 24 000 Ft
- 4 főre: 32 000 Ft
- 5 főre: 106 000 Ft
Kedves Chef Tanonc!
A kiválasztott tanfolyamra történő jelentkezés lezárult. Kérjük válassz másik tanfolyamot és iratkozz fel hírlevelünkre, hogy időben értesülj aktuális kurzuskínálatunkról.
Reméljük hamarosan találkozunk!
Üdvözlettel:
STUDIO ITALIA Olasz Főzőiskola