La pasticceria italiana parte III - Az olasz cukrászat alapjai III.rész: Dolci al cucchiaio
2014.10.16. 18:00, csütörtök
Újdonság!
3 részes sorozatunk keretén belül egészen az alapoktól
sajátítjuk el a bonyolultabb műveleteket és ismerkedünk meg a csodás
olasz cukrászat alapjaival. Aki ebben a segítségünkre lesz nem más, mint
a Mamo Gelato olasz fagylaltozó és cukrászda kiváló cukrászmestere
Marco Marangotto.
Kihagyhatatlan alkalomnak ígérkezik ez a
lehetőség, azok számára, akiket - mikor Olaszországban járnak - elbűvöl
a pasticceria-k csodálatos világa, a finoman illatozó, gazdag
sütemények széles kínálata, az aranyló tálcákon díszelgő remekművek
látványa. Marco bevezet minket az olasz cukrászműhelyek eddig ismeretlen
világába.
A 3 kurzus valamelyest összefügg, azonban akit csak egy-egy téma érdekel, külön is részt tud venni.
Azonban, akik mindhárom alkalmon részt vesznek, azokat kedvezménnyel és egy részvételt igazoló oklevéllel ajándékozzuk meg!
Egy kurzus ára 8000 Ft. Aki mindhárom alkalmon részt vesz: 24.000 Ft helyett 22.000 Ft-ot kell fizetnie.
Három részes programsorozatunk utolsó estjén a legfontosabb olasz kanalas édességekkel fogunk megismerkedni. A
kanalas édességeket azért hívják így (dolci al cucchiaio),
mert azon kívül, hogy rendkívül finomak, olyan lágyak és krémesek, hogy
kanállal kell őket enni. Ezeket a csodás (és nem utolsó sorban fenséges) finomságokat minden alkalomra elkészíthetjük. A siker garantált.
A tiramisù-t talán senkinek sem kell bemutatni, az egyik legismertebb és legnépszerűbb olasz desszert a világon. No, de nem mindegy, hogy hogyan készítjük. Marco beavat minket a szakmai titkokba, hogy mitől lesz autentikus egy tiramisù, mit tegyünk bele és mit ne. Ezen kívül megismerkedünk még az olaszok népszerű borhabjával, borsodójával, a zabaglione-val is, melyet eperrel fogunk párosítani. Hmm..! No, de nézzük a teljes menüsort!
Íme:
- il vero tiramisù (avagy Az Igazi tiramisù)
- Zabaglione alle fragole (Borhab eperrel)
- Crema cacao e rhum (Kakaós-rumos különlegesség, ahogyan az olaszok készítik)
Aki szereti az édességeket, a megjelenés kötelező! :)
(A receptváltoztatás jogát fenntartjuk!)
A tanfolyam ára:
- 1 főre: 8 000 Ft
- 2 főre: 16 000 Ft
- 3 főre: 24 000 Ft
- 4 főre: 32 000 Ft
- 5 főre: 106 000 Ft
Kedves Chef Tanonc!
A kiválasztott tanfolyamra történő jelentkezés lezárult. Kérjük válassz másik tanfolyamot és iratkozz fel hírlevelünkre, hogy időben értesülj aktuális kurzuskínálatunkról.
Reméljük hamarosan találkozunk!
Üdvözlettel:
STUDIO ITALIA Olasz Főzőiskola