Felvidító édesség: tiramisú

Felvidító édesség: tiramisú Vidíts fel! - ezt jelenti a tiramisú magyarul, és mivel valószínűleg azonnal megjelenik lelki szemeink előtt, ha az olasz édességekre gondolunk, nem is gondolnánk, hogy a nyolcvanas évek előtt kiadott szakácskönyvekben még nem szerepel, így a szótárakban és lexikonokban sem. Története tehát nem olyan régi, eredete mégis homályba vész.
Az biztos, hogy valahol északon találták ki (a délieket nem kell különösebben felvidítani...), de hogy az Treviso, Siena vagy éppen Torino, arról megoszlanak a vélemények. Az viszont biztos, hogy babapiskóta, tojás, cukor, mascarpone, kávé és kakaópor - ennyi a csodarecept, vagyis a hozzávalók. Az eredeti receptben nincs semmiféle szesz, hiszen gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt szánták. Az eredeti formája viszont kör, annak ellenére, hogy a babapiskóta miatt adja magát, hogy szögletes formájú edényt használjunk.
És természetesen megszülettek a különféle variációk: csokoládés, epres, banános és egyéb gyümölcsös, de még sörös tiramisú is létezik.

És akkor lássuk a receptet:

  • 40 dkg babapiskóta
  • 6 tojás
  • főzött kávé, amit ízlés szerint cukrozhatunk
  • 12 dkg cukor
  • 500 g mascarpone
  • cukrozatlan kakaópor
Felverjük a hat tojás sárgáját a cukor felével, amíg a cukor el nem olvad benne. Hozzáadjuk a mascarponét, és elkeverjük. A fehérjéket a maradék cukorral kemény habbá verjük, és óvatosan hozzákeverjük a mascarponés krémhez. A babapiskótákat egyenként belemártjuk a kávéba, és egy tálba egymás mellé leterítjük őket. Erre a rétegre kenjük rá a mascarponekrém felét, és szórjuk meg a tetejét a kakaóporral. A következő rétegben a babapiskóták merőlegesen legyenek az alsó réteg piskótáira. Következik a mascarponekrém másik fele és megint a kakaópor. A tiramisú tetejét fedje be teljesen a kakaópor. Ezután tegyük a tálat 2-3 órára hűtőszekrénybe, hogy az ízek összeérjenek.
H K Sze Cs P Szo V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7

Frissen gyúrt, töltött tészták minden mennyiségben (Ravioli, tortellini, cannelloni)

2014.11.26. 18:30, szerda
Ez a kurzus a tészták világába és azon belül is a töltött tészták világába vezeti be a résztvevőket: itt nem kifőzzük a készen vett tésztát, hanem magunk gyúrjuk. A frissen készült tésztára koncentrálunk: megismerjük a tészták alapvető formáit, lehetséges töltelékeket, megtudjuk, hogy mi a különbség köztük, miért jó az egyik, és miért jobb a másik…
Frissen gyúrt, töltött tészták minden mennyiségben (Ravioli, tortellini, cannelloni)

50 éves a Nutella!! I dolci di Nutella - Nutellás finomságok

2014.11.28. 18:00, péntek
A nagy érdeklődésre való tekintettel meghirdetjük novemberben is a Nutellás kurzusunkat.
Ez évben ünnepeli a Nutella az 50. szülétésnapját. Úgy gondoltuk ezt  a jeles alkalmat mi is megünnepeljük, még pedig úgy, hogy tartunk egy desszertes kurzust, melyen csak és kizárólag Nutellával készült édességeket fogunk elkészíteni.
 50 éves a Nutella!! I dolci di Nutella - Nutellás finomságok

Az igazi olasz pizza titkai

2014.11.29. 10:00, szombat
Milyen az igazi olasz házilag készült pizza?
Ez mindenkit foglalkoztat, aki a pizzát szereti...és aki a pizzát szereti, szereti a focaccia-t is! :) Ez ugyanis az alaptészta, amit ezen a tanfolyamon megtanulunk elkészíteni!
Az igazi olasz pizza titkai

Variációk lasagne-ra

2014.12.03. 18:30, szerda

Te is rajongsz a lasagne-ért? Szeretnéd úgy elkészíteni, mint ahogyan kedvenc olasz éttermedben készítik vagy úgy, ahogyan Olaszországban kóstoltad? Gyere el a Variációk lasagne-ra elnevezésű kurzusunkra és ismerd meg az eredeti lasagne elkészítésének minden csínját-bínját! A klasszikus változat mellett, számunkra kevéssé ismert, ugyanakkor nagyon ízletes variációkkal fogunk megismerkedni.

Variációk lasagne-ra

Az igazi olasz pizza titkai

2014.12.05. 18:00, péntek
Milyen az igazi olasz házilag készült pizza?
Ez mindenkit foglalkoztat, aki a pizzát szereti...és aki a pizzát szereti, szereti a focaccia-t is! :) Ez ugyanis az alaptészta, amit ezen a tanfolyamon megtanulunk elkészíteni!
Az igazi olasz pizza titkai

Előkarácsony olasz módra magyar szemmel - Ünnepi olasz finomságok

2014.12.06. 10:00, szombat
Szeretnéd tudni mi kerül Karácsonykor az olasz családok ünnepi asztalára?
Ezen a kurzuson, megtanuljuk, hogyan kápráztassuk el szeretteinket, vendégeinket igazi olaszos finomságokkal.
Természetesen a jó társaság, jó hangulat,  kiváló italok elengedhetetlenek egy nagyszerű ünnepléshez. No, de a legtöbb az ételeken múlik!

Ezen a kurzuson amellett, hogy elsajátíthatod, hogyan kápráztasd el barátaidat finomabbnál finomabb olasz fogásokkal, még terítési-tálalási praktikákkal is gazdagodni fogsz!
Előkarácsony olasz módra magyar szemmel - Ünnepi olasz finomságok

Privát rendezvény

2014.12.08. 19:00, hétfő
Csapatépítő program, céges rendezvény, lánybúcsú, szülinapozás, baráti összejövetel tradicionális olasz ízek kíséretében.
Foglalja le előre látványkonyhánkat egy hamisítatlan olasz estére!

Változatos olasz ételek, variálható menüsor, olasz szakács vezetésével, kellemes környezetben.
Privát rendezvény

LAKTÓZMENTES ÉS GLUTÉNMENTES ÜNNEPI finomságok Marco Marangotto mestercukrász vezetésével

2014.12.09. 18:00, kedd
Manapság egyre több ember érintett a gluténmentes,  valamint a laktózmentes étkezésben. Van, amikor ez egészségügyi okok miatt indokolt, van, hogy egészségmegőrzés a fő szempont.
Bárhogy is legyen, várunk szeretettel erre a különleges kurzusra
.
Már csak azért is, mert ezen a kurzuson KIFEJEZETTEN ÜNNEPI DESSZERTEKET fogunk elkészíteni természetesen LAKTÓZ- ÉS GLUTÉNMENTES  kivitelben!


LAKTÓZMENTES ÉS GLUTÉNMENTES ÜNNEPI finomságok Marco Marangotto mestercukrász vezetésével

Privát rendezvény

2014.12.11. 17:30, csütörtök
Csapatépítő program, céges rendezvény, lánybúcsú, szülinapozás, baráti összejövetel tradicionális olasz ízek kíséretében.
Foglalja le előre látványkonyhánkat egy hamisítatlan olasz estére!

Változatos olasz ételek, variálható menüsor, olasz szakács vezetésével, kellemes környezetben.
Privát rendezvény

Magna Pasta! - Ízletes variációk tésztára

2014.12.12. 18:30, péntek
A nagy érdeklődésre való tekintettel, ismét lesz tésztás kurzus :)!

Ezen a kurzuson garantáltan nem fogtok unatkozni, itt nem a bolti tésztát főzzük ki, ettől mi sokkal profibbak vagyunk:).
Magna Pasta! - Ízletes variációk tésztára

Privát rendezvény

2014.12.13. 13:00, szombat
Csapatépítő program, céges rendezvény, lánybúcsú, szülinapozás, baráti összejövetel tradicionális olasz ízek kíséretében.
Foglalja le előre látványkonyhánkat egy hamisítatlan olasz estére!

Változatos olasz ételek, variálható menüsor, olasz szakács vezetésével, kellemes környezetben.
Privát rendezvény

Privát rendezvény

2014.12.15. 16:00, hétfő
Csapatépítő program, céges rendezvény, lánybúcsú, szülinapozás, baráti összejövetel tradicionális olasz ízek kíséretében.
Foglalja le előre látványkonyhánkat egy hamisítatlan olasz estére!

Változatos olasz ételek, variálható menüsor, olasz szakács vezetésével, kellemes környezetben.
Privát rendezvény

Privát rendezvény

2014.12.19. 17:00, péntek
Csapatépítő program, céges rendezvény, lánybúcsú, szülinapozás, baráti összejövetel tradicionális olasz ízek kíséretében.
Foglalja le előre látványkonyhánkat egy hamisítatlan olasz estére!

Változatos olasz ételek, variálható menüsor, olasz szakács vezetésével, kellemes környezetben.
Privát rendezvény