Tiramisú recept, az igazi

Tiramisú recept, az igazi Vidíts fel! - ezt jelenti a tiramisú magyarul, és mivel valószínűleg azonnal megjelenik lelki szemeink előtt, ha az olasz édességekre gondolunk...
nem is gondolnánk, hogy a nyolcvanas éve előtt kiadott szakácskönyvekben még nem szerepel, így a szótárakban és lexikonokban sem. Története tehát nem olyan régi, eredete mégis homályba vész. Az biztos, hogy valahol északon találták ki (a délieket nem kell különösebben felvidítani...), de hogy az Treviso, Siena vagy éppen Torino, arról megoszlanak a vélemények. Az viszont biztos, hogy babapiskóta, tojás, cukor, mascarpone, kávé és kakaópor - ennyi a csodarecept, vagyis a hozzávalók. Az eredeti receptben nincs semmiféle szesz, hiszen gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt szánták. Az eredeti formája viszont kör, annak ellenére, hogy a babapiskóta miatt adja magát, hogy szögletes formájú edényt használjunk.
És természetesen megszülettek a különféle variációk: csokoládés, epres, banános és egyéb gyümölcsös, de még sörös tiramisú is létezik.

És akkor lássuk a tiramisú receptet:
  • 40 dkg babapiskóta
  • 6 tojás
  • főzött kávé, amit ízlés szerint cukrozhatunk
  • 12 dkg cukor
  • 500 g mascarpone
  • cukrozatlan kakaópor
Felverjük a hat tojás sárgáját a cukor felével, amíg a cukor el nem olvad benne. Hozzáadjuk a mascarponét, és elkeverjük. A fehérjéket a maradék cukorral kemény habbá verjük, és óvatosan hozzákeverjük a mascarponés krémhez. A babapiskótákat egyenként belemártjuk a kávéba, és egy tálba egymás mellé leterítjük őket. Erre a rétegre kenjük rá a mascarponekrém felét, és szórjuk meg a tetejét a kakaóporral. A következő rétegben a babapiskóták merőlegesen legyenek az alsó réteg piskótáira. Következik a mascarponekrém másik fele és megint a kakaópor. A tiramisú tetejét fedje be teljesen a kakaópor. Ezután tegyük a tálat 2-3 órára hűtőszekrénybe, hogy az ízek összeérjenek.
H K Sze Cs P Szo V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Privát rendezvény

2016.10.05. 18:00, szerda


Csapatépítő program, céges rendezvény, lánybúcsú, szülinapozás, baráti összejövetel tradicionális olasz ízek kíséretében.
Foglalja le előre látványkonyhánkat egy hamisítatlan olasz estére!

Változatos olasz ételek, variálható menüsor, olasz szakács vezetésével, kellemes környezetben.
Ajánlatkérésével kapcsolatban, várjuk kedves megkeresését e-mailben az info@olasz-fozoiskola.hu címre, vagy telefonon a +36 1 789 1414-es számon!

Az időpont, ár, létszám a megbeszélés részét képezik !


Olasz tájak konyhája - Szicília

2016.10.06. 18:00, csütörtök

Aki egy kicsit is elmélyedt az olasz gasztronómiában, az tudja, hogy egységes olasz konyha nemigen létezik. Minden tájegységnek megvannak a maga sajátos fogásai, így van ez a három tenger szigetének nevezett Sziciliával is.

Fedezzük fel együtt Szicília páratlanul gazdag ízvilágát! 

Olasz tájak konyhája - Szicília

Carne con carne - Húsimádók kurzusa

2016.10.08. 11:00, szombat
Ezzel a kurzussal a húsokat kedvelő vendégeinknek szeretnénk kedveskedni, mely keretén belül 100%-ban olasz húsos recepteket fogunk elkészíteni, legyen az akár: sült, főtt, grillezett vagy bármely más módon elkészített.
Carne con carne - Húsimádók kurzusa

Cucina regionale - Dél-Olaszország varázslatos ízei: Puglia

2016.10.14. 18:00, szerda
Téged is elbűvöl Dél-Olaszország varázslatos világa, színei, ízei, illatai? Az áttetsző türkizkék tenger,
a messze földön híres déli vendégszeretet, a frissen fogott halak utánozhatatlan zamata,
az éltető napsütés és a helyiekből ösztönösen fakadó életöröm?
A kurzuson megmutatjuk Puglia tartomány fenséges és gazdag kulináris világát. 
Cucina regionale - Dél-Olaszország varázslatos ízei: Puglia

Az igazi olasz pizza titkai

2016.10.19. 18:00, szerda
Milyen az igazi olasz házilag készült pizza?

Ez mindenkit foglalkoztat, aki a pizzát szereti...és aki a pizzát szereti, szereti a focaccia-t is! :) 


Az igazi olasz pizza titkai

Street food all'italiana, avagy gyorskaják olasz módra

2016.10.20. 18:00, csütörtök

Focaccia, piadina, pizza al taglio, arancini di riso, panini caldi, fritto misto, panzerotti, bomboloni…és szinte a végtelenségig sorolhatnánk még azokat a tipikus olasz ételeket, amelyekbe lépten-nyomon belebotlik az ember, ha Olaszországban jár. Ugye, hogy Neked is ismerősek a fenti ételek? Netán közöttük van a kedvenced is?

Street food all'italiana, avagy gyorskaják olasz módra

Készíts ünnepi ételeket gyorsan!

2016.10.22. 11:00, szombat
Hogyan varázsoljunk az asztalra ínycsiklandó, nagyszerű fogásokat olasz módra, anélkül, hogy családunknak, barátainknak sokáig nélkülöznie kelljen minket?
Ünnepi fogások elkészítése nem feltétlen jelentik azt, hogy egy ételnek bonyolultnak kellene lennie vagy hogy órákat a tűzhely mellett kellene ácsorogni. 
Készíts ünnepi ételeket gyorsan!

Halloween olasz módra- avagy terítéken a sütőtök!

2016.10.28. 18:00, péntek
Kedves Érdeklődő!

Az ízletes, sárga húsú növény számtalan - az emberi szervezet számára nélkülözhetetlen - vitamin és nyomelem forrása. 
A sütőtök alacsony kalóriatartalma révén fogyókúrázóknak is ideális!
Halloween olasz módra- avagy terítéken a sütőtök!