Tiramisú recept, az igazi

Tiramisú recept, az igazi Vidíts fel! - ezt jelenti a tiramisú magyarul, és mivel valószínűleg azonnal megjelenik lelki szemeink előtt, ha az olasz édességekre gondolunk...
nem is gondolnánk, hogy a nyolcvanas éve előtt kiadott szakácskönyvekben még nem szerepel, így a szótárakban és lexikonokban sem. Története tehát nem olyan régi, eredete mégis homályba vész. Az biztos, hogy valahol északon találták ki (a délieket nem kell különösebben felvidítani...), de hogy az Treviso, Siena vagy éppen Torino, arról megoszlanak a vélemények. Az viszont biztos, hogy babapiskóta, tojás, cukor, mascarpone, kávé és kakaópor - ennyi a csodarecept, vagyis a hozzávalók. Az eredeti receptben nincs semmiféle szesz, hiszen gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt szánták. Az eredeti formája viszont kör, annak ellenére, hogy a babapiskóta miatt adja magát, hogy szögletes formájú edényt használjunk.
És természetesen megszülettek a különféle variációk: csokoládés, epres, banános és egyéb gyümölcsös, de még sörös tiramisú is létezik.

És akkor lássuk a tiramisú receptet:
  • 40 dkg babapiskóta
  • 6 tojás
  • főzött kávé, amit ízlés szerint cukrozhatunk
  • 12 dkg cukor
  • 500 g mascarpone
  • cukrozatlan kakaópor
Felverjük a hat tojás sárgáját a cukor felével, amíg a cukor el nem olvad benne. Hozzáadjuk a mascarponét, és elkeverjük. A fehérjéket a maradék cukorral kemény habbá verjük, és óvatosan hozzákeverjük a mascarponés krémhez. A babapiskótákat egyenként belemártjuk a kávéba, és egy tálba egymás mellé leterítjük őket. Erre a rétegre kenjük rá a mascarponekrém felét, és szórjuk meg a tetejét a kakaóporral. A következő rétegben a babapiskóták merőlegesen legyenek az alsó réteg piskótáira. Következik a mascarponekrém másik fele és megint a kakaópor. A tiramisú tetejét fedje be teljesen a kakaópor. Ezután tegyük a tálat 2-3 órára hűtőszekrénybe, hogy az ízek összeérjenek.
H K Sze Cs P Szo V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7

Cucina regionale - Emilia-Romagna ínycsiklandó ízei

2017.04.24. 18:00, hétfő
Emilia-Romagna konyhája mindent kínál, mi szem-szájnak ingere: csodás sonkát, mortadellát, fűszeres parmezán sajtot, házi készítésű metéltek tengernyi változatát- amelyeket ellenállhatatlan mártásokkal tálalnak-, laktató húsételeket, köztük aromagazdag vadakat, édes és sós péksüteményeket, remek desszerteket, csodás borokat, és nem utolsó sorban itt készül a világ legnemesebb ecete, az aceto balsamico tradizionale, azaz a tradícionális balzsamecet. 

Fedezzük fel együtt e térség páratlanul gazdag ízvilágát!
Cucina regionale - Emilia-Romagna ínycsiklandó ízei

Olasz ízek mindenmentesen!

2017.04.25. 17:30, kedd

Olasz ízek mindenmentesen!

Manapság egyre több ember érintett a gluténmentes étkezésben. Van, amikor ez egészségügyi okok miatt indokolt, van, hogy egészségmegőrzés a fő szempont. 




Olasz ízek mindenmentesen!

Magna Pasta!- Ízletes variációk a friss tésztára

2017.04.26. 18:00, szerda

Érdekel a tészták világa? Szeretnél friss, kézzel gyúrt házi tésztát készíteni úgy, ahogy azt a nagyanyáink csinálták? Vagy még inkább, ahogy az olasz nagymamák gyúrják a mai napig?

Finomabbnál finomabb és változatosabbnál  változatosabb formában? Esetleg nálad is ott lapul a fiókban a tésztanyújtógép , de nem tudod, hogyan is kell helyesen használni? 

Magna Pasta!- Ízletes variációk a friss tésztára

Az igazi olasz pizza titkai!

2017.04.28. 18:00, péntek
Milyen az igazi olasz házilag készült pizza?

Ez mindenkit foglalkoztat, aki a pizzát szereti...és aki a pizzát szereti, szereti a focaccia-t is! :) 
Az igazi olasz pizza titkai!

La dieta mediterranea, avagy fogyókúra olasz módra

2017.04.29. 11:00, szombat

Mindenki szeretné újra kirobbanó formában lenni. Lehetséges mindez oly módon, hogy közben nem koplalunk, hanem finom olasz ételeket fogyasztunk? A válaszunk: igen! A mediterrán diétával legalábbis biztosan. 

Ha te is fitten szeretnéd várni a nyarat! Főzzük ki együtt a karcsúság titkát!

La dieta mediterranea, avagy fogyókúra olasz módra

Privát rendezvény

2017.04.29. 18:00, szombat
Csapatépítő program, céges rendezvény, lánybúcsú, szülinapozás, baráti összejövetel tradicionális olasz ízek kíséretében.
Foglalja le előre látványkonyhánkat egy hamisítatlan olasz estére!

Változatos olasz ételek, variálható menüsor, olasz szakács vezetésével, kellemes környezetben.
Ajánlatkérésével kapcsolatban, várjuk kedves megkeresését e-mailben vagy telefonon a +36 1 789 1414-es számon!

Az időpont, ár, létszám a megbeszélés részét képezik !

A tenger kincsei - halas kurzus a tenger szerelmeseinek

2017.05.02. 18:00, kedd

Év elején is szeretnéd asztalodra varázsolni a nyár, pontosabban a tenger ízeit? Szereted a halas ételeket, de az elkészítése gondot okoz vagy éppenséggel a friss tengeri hal beszerzése tűnik nehézkesnek? Netán nem igazán ismered a különféle tengeri herkentyűk felhasználási módját? 

Akkor ez a kurzus tökéletes választás számodra!

Ajándékutalvánnyal a különbözeti díj (1.000 Ft) megfizetésével lehet részt venni! 

A tenger kincsei - halas kurzus a tenger szerelmeseinek

Az igazi olasz pizza titkai!

2017.05.03. 18:00, szerda
Milyen az igazi olasz házilag készült pizza?

Ez mindenkit foglalkoztat, aki a pizzát szereti...és aki a pizzát szereti, szereti a focaccia-t is! :) 
Az igazi olasz pizza titkai!

Privát rendezvény

2017.05.04. 18:00, csütörtök
Csapatépítő program, céges rendezvény, lánybúcsú, szülinapozás, baráti összejövetel tradicionális olasz ízek kíséretében.
Foglalja le előre látványkonyhánkat egy hamisítatlan olasz estére!

Változatos olasz ételek, variálható menüsor, olasz szakács vezetésével, kellemes környezetben.
Ajánlatkérésével kapcsolatban, várjuk kedves megkeresését e-mailben vagy telefonon a +36 1 789 1414-es számon!

Az időpont, ár, létszám a megbeszélés részét képezik !

Az olasz pék remekei

2017.05.05. 18:00, péntek
Ugye milyen klassz egy jó társaságban finom borokat kortyolgatni és házi készítésű grissiniket ropogtatni? Vagy sajátsütésű focaccia-ból szendvicset készíteni reggelire? Ismered a tarallikat, a Puglia-ból származó is borkorcsolyákat?
Az olasz pék remekei

Cucina regionale - Emilia-Romagna ínycsiklandó ízei

2017.05.08. 18:00, hétfő
Emilia-Romagna konyhája mindent kínál, mi szem-szájnak ingere: csodás sonkát, mortadellát, fűszeres parmezán sajtot, házi készítésű metéltek tengernyi változatát- amelyeket ellenállhatatlan mártásokkal tálalnak-, laktató húsételeket, köztük aromagazdag vadakat, édes és sós péksüteményeket, remek desszerteket, csodás borokat, és nem utolsó sorban itt készül a világ legnemesebb ecete, az aceto balsamico tradizionale, azaz a tradícionális balzsamecet. 

Fedezzük fel együtt e térség páratlanul gazdag ízvilágát!
Cucina regionale - Emilia-Romagna ínycsiklandó ízei

Ínycsiklandó vegetáriánus fogások - piatti vegetariani

2017.05.09. 18:00, kedd

Ezzel a tanfolyammal, azon lelkes vendégeinknek szeretnénk kedveskedni, akik a húsmentes, azaz vegetáriánus ételek mellett teszik le voksukat. 

Természetesen azok jelentkezését is várjuk, akik szívesen megtanulnák vagy csak megízlelnék, hogy pár zamatos zöldség és fűszer kombinációjával milyen elképesztő finomságokat lehet rövid idő alatt elkészíteni.

Olaszország igen bővelkedik mindenféle zöldségekben. Ha egy helyi piacon járunk, vagy ha a közeli zöldségest keressük is fel, meglepődve tapasztaljuk, hogy számos olyan zöldség, salátaféle van, amiről mi még csak nem is hallottunk.
Ínycsiklandó vegetáriánus fogások - piatti vegetariani

Carne con carne - Húsimádók kurzusa

2017.05.10. 18:00, szerda
Ezzel a kurzussal a húsokat kedvelő vendégeinknek szeretnénk kedveskedni, melynek keretein belül 100%-ban olasz húsos recepteket fogunk elkészíteni, legyen az akár: sült, főtt, grillezett vagy bármely más módon elkészített.
Carne con carne - Húsimádók kurzusa

Cuciniamo in italiano! - Főzzünk olaszul!

2017.05.11. 18:00, csütörtök
Ezt a kurzust kifejezetten azoknak ajánljuk, akik szeretik az olasz nyelvet esetleg már tanulták is és szívesen hallgatják Giuseppe tanácsait illetve szeretnék ellesni hogyan főz egy igazi nagy olasz szakács. A TANFOLYAM OLASZ NYELVEN ZAJLIK.

Cuciniamo in italiano! - Főzzünk olaszul!

Az igazi olasz pizza titkai!

2017.05.12. 18:00, péntek
Milyen az igazi olasz házilag készült pizza?

Ez mindenkit foglalkoztat, aki a pizzát szereti...és aki a pizzát szereti, szereti a focaccia-t is! :) 
Az igazi olasz pizza titkai!

Cucina Regionale - Toszkána ízvilága

2017.05.13. 11:00, szombat
A toszkán konyha különleges szerepet foglal el az olasz gasztronómián belül. Egyszerű, de kiváló alapanyagokból készült, rusztikus, hagyományos fogások jellemzik. A legtöbbet használt alapanyaga a kenyér, a helyben termesztett kiváló minőségű olívaolaj, zöldségfélék és húsok.
Cucina Regionale - Toszkána ízvilága

Magna Pasta!- Ízletes variációk a friss tésztára

2017.05.15. 18:00, hétfő

Érdekel a tészták világa? Szeretnél friss, kézzel gyúrt házi tésztát készíteni úgy, ahogy azt a nagyanyáink csinálták? Vagy még inkább, ahogy az olasz nagymamák gyúrják a mai napig?

Finomabbnál finomabb és változatosabbnál  változatosabb formában? Esetleg nálad is ott lapul a fiókban a tésztanyújtógép , de nem tudod, hogyan is kell helyesen használni? 

Magna Pasta!- Ízletes variációk a friss tésztára

Olasz tájak konyhája - Szicília

2017.05.17. 18:00, szerda

Aki egy kicsit is elmélyedt az olasz gasztronómiában, az tudja, hogy egységes olasz konyha nemigen létezik. Minden tájegységnek megvannak a maga sajátos fogásai, így van ez a három tenger szigetének nevezett Szicíliával is.

Fedezzük fel együtt Szicília páratlanul gazdag ízvilágát! A tenger ízvilága ötvöződik a szárazföld páratlan kincseivel amit Szicília vulkanikus talaja kínál. A hozzávalók frissen érkeznek konyhánkba.

Olasz tájak konyhája - Szicília

Az igazi olasz pizza titkai!

2017.05.18. 18:00, csütörtök
Milyen az igazi olasz házilag készült pizza?

Ez mindenkit foglalkoztat, aki a pizzát szereti...és aki a pizzát szereti, szereti a focaccia-t is! :) 
Az igazi olasz pizza titkai!

Olasz tájak konyhája - Lombardia

2017.05.20. 11:00, szombat
Az észak-olasz Lombardia konyhája talán nem pontosan fedi a bennünk élő képet Az olasz konyháról, de ha arrafelé járva ugyanazt várnánk el egy étteremben, mint mondjuk Rómában, akkor pontosan úgy viselkednénk, mint azok a Magyarországon járó turisták, akik mindenhol és folyton csak gulyást ennének.
Olasz tájak konyhája - Lombardia

Az igazi olasz pizza titkai!

2017.05.23. 18:00, kedd
Milyen az igazi olasz házilag készült pizza?

Ez mindenkit foglalkoztat, aki a pizzát szereti...és aki a pizzát szereti, szereti a focaccia-t is! :) 
Az igazi olasz pizza titkai!

A tenger kincsei - halas kurzus a tenger szerelmeseinek

2017.05.24. 18:00, szerda

Év elején is szeretnéd asztalodra varázsolni a nyár, pontosabban a tenger ízeit? Szereted a halas ételeket, de az elkészítése gondot okoz vagy éppenséggel a friss tengeri hal beszerzése tűnik nehézkesnek? Netán nem igazán ismered a különféle tengeri herkentyűk felhasználási módját? 

Akkor ez a kurzus tökéletes választás számodra!

Ajándékutalvánnyal a különbözeti díj (1.000 Ft) megfizetésével lehet részt venni! 

A tenger kincsei - halas kurzus a tenger szerelmeseinek

Olasz ízek mindenmentesen!

2017.05.25. 17:30, csütörtök

Olasz ízek mindenmentesen!

Manapság egyre több ember érintett a gluténmentes étkezésben. Van, amikor ez egészségügyi okok miatt indokolt, van, hogy egészségmegőrzés a fő szempont. 




Olasz ízek mindenmentesen!

Street food all'italiana - az olasz utcák ízei

2017.05.26. 18:00, péntek

Focaccia, piadina, pizza al taglio, arancini di riso, panini caldi, fritto misto, panzerotti, bomboloni…és szinte a végtelenségig sorolhatnánk még azokat a tipikus olasz ételeket, amelyek az olasz utcák forgatagát jellemzik. Ha jártál már Olaszországban, neked is ismerősek lehetnek a fenti ételek, hiszen az utcákat járva, az ember ezekkel találkozik legelőször. De ha még csak most tervezed a nyaralásod, itt az ideje, hogy megismerd az olasz utcák ízet!

Street food all'italiana - az olasz utcák ízei

Magna Pasta!- Ízletes variációk a friss tésztára

2017.05.27. 11:00, szombat

Érdekel a tészták világa? Szeretnél friss, kézzel gyúrt házi tésztát készíteni úgy, ahogy azt a nagyanyáink csinálták? Vagy még inkább, ahogy az olasz nagymamák gyúrják a mai napig?

Finomabbnál finomabb és változatosabbnál  változatosabb formában? Esetleg nálad is ott lapul a fiókban a tésztanyújtógép , de nem tudod, hogyan is kell helyesen használni? 

Magna Pasta!- Ízletes variációk a friss tésztára

Privát rendezvény

2017.05.27. 18:00, szombat
Csapatépítő program, céges rendezvény, lánybúcsú, szülinapozás, baráti összejövetel tradicionális olasz ízek kíséretében.
Foglalja le előre látványkonyhánkat egy hamisítatlan olasz estére!

Változatos olasz ételek, variálható menüsor, olasz szakács vezetésével, kellemes környezetben.
Ajánlatkérésével kapcsolatban, várjuk kedves megkeresését e-mailben vagy telefonon a +36 1 789 1414-es számon!

Az időpont, ár, létszám a megbeszélés részét képezik !

Carne con carne - Húsimádók kurzusa

2017.05.29. 18:00, hétfő
Ezzel a kurzussal a húsokat kedvelő vendégeinknek szeretnénk kedveskedni, melynek keretein belül 100%-ban olasz húsos recepteket fogunk elkészíteni, legyen az akár: sült, főtt, grillezett vagy bármely más módon elkészített.
Carne con carne - Húsimádók kurzusa

Privát rendezvény

2017.06.10. 18:00, szombat
Csapatépítő program, céges rendezvény, lánybúcsú, szülinapozás, baráti összejövetel tradicionális olasz ízek kíséretében.
Foglalja le előre látványkonyhánkat egy hamisítatlan olasz estére!

Változatos olasz ételek, variálható menüsor, olasz szakács vezetésével, kellemes környezetben.
Ajánlatkérésével kapcsolatban, várjuk kedves megkeresését e-mailben vagy telefonon a +36 1 789 1414-es számon!

Az időpont, ár, létszám a megbeszélés részét képezik !